Бухтички
Необходими продукти:
готово тесто
200 г сирене
1 яйце
пудра захар за поръсване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разделете тестото на две (ако решите сами да си направите тестото, за целта ще ви трябват: брашно, около 250 г кисело мляко, 2 яйца, 1 ч. л. сода и 2 с. л. олио). След това всяка част на още 8 и разточете под формата на кръг с диаметър около 10 см (кръгът може да оформите и с ръце). Изпържете в нагорещено олио до образуването на златиста коричка и поставете бухтичките върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Поръсете с пудра захар и поднесете.
Другата част от тестото също разделете на 8. Разбийте яйцето, смесете го с натрошеното сирене и плънката е готова. Отново разточете, в средата на всеки кръг сложете от плънката, прищипете краищата. Изпържете в нагорещено олио и отново поставете върху салфетка.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
Коментари към Бухтички