Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Бухтички със сироп с шафран и кардамон

Бухтички със сироп с шафран и кардамон

Бухтички със сироп с шафран и кардамон - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сода за хляб
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 чаена чаша високомаслено кисело мляко
  • 1 яйце
  • 4 чаени чаши олио за пържене
  • кората на 1 лимон за поръсване

за сиропа:

  • 1 чаена чаша захар
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 1 супена лъжица сок от лимон
  • 1/2 чаена лъжица кардамон
  • 1/2 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица шафран
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

Пригответе сиропа, като сложите водата, захарта, лимоновия сок, кардамона, канелата, шафрана и солта в тенджера. Нека да къкри, докато кристалчетата от захарта се разтворят и сосът започне леко да се сгъстява, за да придобие консистенцията на сироп. Свалете от котлона и оставете настрана да се охлади, докато приготвите бухтите.

Омесете тестото за бухтите – пресейте брашното със содата, бакпулвера, захарта и солта. В друг съд разбийте яйцето и киселото мляко. Прехвърлете млечната смес при брашното и омесете. Оставете за 10 минути.

Сгорещете мазнина в подходящ дълбок съд. Със супена лъжица загребете от тестото и изпържете в горещото олио, докато бухтите станат златистокафяви.

Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината, след което подредете в чиния и полейте с охладения вече сос.

Поръсете с настърганата лимонова коричка и сервирайте бухтите топли.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти