Бухтички със сироп с шафран и кардамон
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сода за хляб
- 1 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена чаша високомаслено кисело мляко
- 1 яйце
- 4 чаени чаши олио за пържене
- кората на 1 лимон за поръсване
за сиропа:
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша вода
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 1/2 чаена лъжица кардамон
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1 чаена лъжица шафран
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Пригответе сиропа, като сложите водата, захарта, лимоновия сок, кардамона, канелата, шафрана и солта в тенджера. Нека да къкри, докато кристалчетата от захарта се разтворят и сосът започне леко да се сгъстява, за да придобие консистенцията на сироп. Свалете от котлона и оставете настрана да се охлади, докато приготвите бухтите.
Омесете тестото за бухтите – пресейте брашното със содата, бакпулвера, захарта и солта. В друг съд разбийте яйцето и киселото мляко. Прехвърлете млечната смес при брашното и омесете. Оставете за 10 минути.
Сгорещете мазнина в подходящ дълбок съд. Със супена лъжица загребете от тестото и изпържете в горещото олио, докато бухтите станат златистокафяви.
Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината, след което подредете в чиния и полейте с охладения вече сос.
Поръсете с настърганата лимонова коричка и сервирайте бухтите топли.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Бухтички
- Мързеливи бухтички с кайма
- Сплетени сладки бухтички с алкохол
- Пухкави медени бухтички с бира
- Бухти със захарна глазура и препържен бекон
- Мини бухтички с рикота
- Бухти (сопапилас) с подлютен мед
- Индийски пържени питки "Шанкарпари"
- Бирени бухтички с лук
- Бананови бухтички с канела
Коментари към Бухтички със сироп с шафран и кардамон