Бухти с ябълкова плънка
Обичате ли бухтички? Предимството на тази закуска е, че се приготвят много бързо, особено ако рецептата, която сте избрали не изисква втасване и разточване. Тази е точно такава, а парченцата ябълка дават напълно завършен вкус на ястието, така че не ви е необходимо нищо друго.
Необходими продукти:
- 1 1/4 чаени чаши брашно
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 1/2 чаени лъжици бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1/4 чаена лъжица индийско орехче
- 1 1/2 чаени чаши нарязани ябълки
- 1 яйце
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици масло
- олио за пържене
- 1/2 чаена чаша канелена захар (т.е. смес захар и канела)
Начин на приготвяне:
Пригответе всички продукти, за да са ви подръка.
В дълбока касерола сложете около 1 1/2 чаени чаши олио, за да се сгорещят.
Сложете в чиния няколко листа кухненска хартия.
В купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта, канелата и индийското орехче. Добавете нарязаната ябълка.
В малка купичка разбийте яйцето и млякото. Прибавете разтопеното масло и изсипете при сухите продукти.
Вземайте от тестото с лъжица и пускайте директно в горещото олио. Пържете 5-6 бухтички едновременно за около 3-4 минути. Когато станат златисто кафеви ги прехвърлете с помощта на решетъчна лъжица върху хартията, оставете там да се отцедят от мазнината.
Оваляйте ги все още топли в канелена захар.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бухтички
- Мързеливи бухтички с кайма
- Сплетени сладки бухтички с алкохол
- Пухкави медени бухтички с бира
- Бухти със захарна глазура и препържен бекон
- Бухтички със сироп с шафран и кардамон
- Мини бухтички с рикота
- Бухти (сопапилас) с подлютен мед
- Индийски пържени питки "Шанкарпари"
- Бирени бухтички с лук
Коментари към Бухти с ябълкова плънка