Пълнозърнест кекс с канела и джинджифил
Необходими продукти:
- 2 1/4 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка сода
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- 115 грама разтопено масло, безсолно
- 3/4 чаена чаша меласа
- 1/4 чаена чаша вода
- 1 голямо яйце
- 1 чаена чаша мътеница
- масло за подмазване
За гарниране:
- сладолед
- бита сметана
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, захарта, содата, солта, джинджифила, канелата и индийското орехче.
- В друга купа смесете меласата с разтопеното масло и ги добавете към сухите съставки.
- Постепенно прибавете водата, като бъркате с дървена лъжица.
- Добавете яйцето и мътеницата и отново разбъркайте до получаването на гладка смес.
- Подмажете дъното и стените на квадратен съд за печене с приблизителни размери 23 сантиметра.
- Изсипете тестото в него и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-35 минути.
- Охладете кекса върху решетка за минимум 15 минути, преди да го нарежете.
- Поднесете го гарниран с бита сметана или сладолед.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Кекс с кардамон и шамфъстък
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Стопете мазнините с напитка от канела, джинджифил и лют пипер
- Ягодово руло
- Шоколадов кекс с крем от извара и глазура
- Меден кекс с канела и шоколадова глазура
- Кекс с тиквички, стафиди и ананас
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
Коментари към Пълнозърнест кекс с канела и джинджифил