Пълнозърнест кекс с канела и джинджифил

Необходими продукти:
- 2 1/4 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжичка сода
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- 115 грама разтопено масло, безсолно
- 3/4 чаена чаша меласа
- 1/4 чаена чаша вода
- 1 голямо яйце
- 1 чаена чаша мътеница
- масло за подмазване
За гарниране:
- сладолед
- бита сметана
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, захарта, содата, солта, джинджифила, канелата и индийското орехче.
- В друга купа смесете меласата с разтопеното масло и ги добавете към сухите съставки.
- Постепенно прибавете водата, като бъркате с дървена лъжица.
- Добавете яйцето и мътеницата и отново разбъркайте до получаването на гладка смес.
- Подмажете дъното и стените на квадратен съд за печене с приблизителни размери 23 сантиметра.
- Изсипете тестото в него и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-35 минути.
- Охладете кекса върху решетка за минимум 15 минути, преди да го нарежете.
- Поднесете го гарниран с бита сметана или сладолед.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Отслабване с мед и канела
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Канелено дърво, Канела
- Джинджифил, Исиот, Джинджър
- Как да си засадим джинджифил?
- Отгледайте джинджифил у дома в 4 стъпки
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
Коментари към Пълнозърнест кекс с канела и джинджифил