Запечено козе сирене с мед и орехи
Необходими продукти:
- 4 филийки пълнозърнест хляб, леко препечени
- 100 грама козе сирене със стайна температура
- 1/4 чаена чаша орехи, едро нарязани
- 1 чаена лъжичка орехово олио
- прясно смлян черен пипер на вкус
- морска сол на вкус
- мед за поръсване
- 1/2 чаена лъжичка листа от прясна мащерка
Начин на приготвяне:
- Подредете пълнозърнестите филийки в тава, покрита с хартия за печене.
- Върху тях разпределете козето сирене и го поръсете с орехи, като ги разделите по равно.
- Поръсете всеки тост с по 1/4 чаена лъжичка орехово олио.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 5 минути, докато сиренето се затопли и орехите леко се препекат.
- Прехвърлете филийките с козе сирене в чиния и ги подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Поднесете ги поръсени с мед и листа от прясна мащерка.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ПРИ ПЪТУВАНЕ 20 мл.
ПАРАЗИТОЦИД капки 100 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ПРИ ПЪТУВАНЕ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Орехи - ползи и вреди
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Отслабване с мед и канела
- Погача за прощъпулник
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Запечено козе сирене с мед и орехи