Домашен пълнозърнест хляб със семена
Необходими продукти:
- 700 грама пълнозърнесто брашно
- 400 милилитра топла вода
- 35 грама прясна мая
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка зехтин
- 50 грама черен и бял сусам
Начин на приготвяне:
Сложете брашното и солта в купа, а маята разтворете в топлата вода, заедно със зехтина, разбъркайте и добавете към сместа. Сипете сусамовите семена и замесете тестото. Оставете го да си почине, оформете според формата, в която ще поставите. Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете хляба до готовност. Извадете го, завийте с влажна кърпа, след като изстине разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.cocinasalud.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г 4800
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 200 гр.
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 370 гр.
ХАРМОНИКА СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Яжте хляб - за отслабване
- Погача за прощъпулник
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнозърнест хляб със семена
- Хляб от лимец със закваска и ленено семе
- Класическа рецепта за чабата
- Пшеничен хляб
Коментари към Домашен пълнозърнест хляб със семена