Домашен пълнозърнест хляб със семена

Необходими продукти:
- 700 грама пълнозърнесто брашно
- 400 милилитра топла вода
- 35 грама прясна мая
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка зехтин
- 50 грама черен и бял сусам
Начин на приготвяне:
Сложете брашното и солта в купа, а маята разтворете в топлата вода, заедно със зехтина, разбъркайте и добавете към сместа. Сипете сусамовите семена и замесете тестото. Оставете го да си почине, оформете според формата, в която ще поставите. Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете хляба до готовност. Извадете го, завийте с влажна кърпа, след като изстине разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.cocinasalud.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Да разбием заблудите - хляба
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Домашен пълнозърнест хляб със семена