Домашен пълнозърнест хляб със семена
 
    Необходими продукти:
- 700 грама пълнозърнесто брашно
- 400 милилитра топла вода
- 35 грама прясна мая
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка зехтин
- 50 грама черен и бял сусам
Начин на приготвяне:
Сложете брашното и солта в купа, а маята разтворете в топлата вода, заедно със зехтина, разбъркайте и добавете към сместа. Сипете сусамовите семена и замесете тестото. Оставете го да си почине, оформете според формата, в която ще поставите. Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете хляба до готовност. Извадете го, завийте с влажна кърпа, след като изстине разрежете и поднесете.

Добър апетит!
Източник: www.cocinasalud.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- 22 интересни факта за хляба
- Класическа рецепта за чабата
- Погача за прощъпулник
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)





 
             
            
Коментари към Домашен пълнозърнест хляб със семена