Пълнозърнест пшеничен хляб с мед
Необходими продукти:
500 грама пълнозърнесто пшенично брашно
7 грама суха мая
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
1 ч. л. прозрачен течен мед
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, солта и маята. Добавете 300 мл топла вода, зехтина и меда. Замесете тесто.
Сложете тестото в подмазана с мазнина тава, направете вдлъбнатини с пръстите и оставете на топло за 1 час.
Загрейте фурната до 180 градуса. Направете няколко разреза с остър нож върху тестото. Печете около 35 минути до получаване на златист цвят.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
ХИМАЛАЯ ПОДХРАНВАЩ БАЛСАМ ЗА УСТНИ 4.5 г
ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПРАНЕ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ И ЖАСМИН 1 л ETAMINE DU LYS
АНТИСТРЕС СПРЕЙ ЗА УСТА 30 мл YVES PONROY
КОИФАНС ШАМПОАН ЗА ОБЕМ 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Отслабване с мед и канела
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Погача за прощъпулник
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
Коментари към Пълнозърнест пшеничен хляб с мед