Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнозърнест хляб с ленени и сусамови семена

Пълнозърнест хляб с ленени и сусамови семена

от 19 май 2017г.
Пълнозърнест хляб с ленени и сусамови семена - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

50 грама пшенично брашно

  • 450 грама пълнозърнесто брашно
  • 20 грама грис
  • 15 грама прясна мая
  • 10 грама сол
  • 50 милилитра студено пресован зехтин
  • 320 милилитра вода
  • 2 супени лъжици ленени семена
  • 2 супени лъжици изпечени сусамови семена

 

Начин на приготвяне:

Смесете двата вида брашно, гриса и постепенно прибавете маята. Важно е да стриете маята с пръсти, докато се натроши хубаво.

Замесете тесто, наливайки зехтина и водата при сухите съставки, подсолете.

Накрая добавете семената, сложете тестото в дълбока купа, предварително посипана с брашно и оставете да втаса на топло място за около час, като покриете съда с кърпа.

След това го извадете върху набрашнен кухненски плот, внимателно оформете като топка, върнете обратно в купата и изчакайте 30 минути. Тогава отново извадете върху посипан с брашно плот, омесете и сложете във формата, в която ще печете. Направете произволни разрези по повърхността с остър нож, покрийте с кърпа и оставете за още час.

Сгорещете фурната при 230 градуса. Когато поставите в нея тестото, намалете до 220. След около 25 минути хлябът ще е придобил златиста коричка. Отворете фурната и изчакайте 15 минути, преди да изключите.

Охладете върху решетка.

Добър апетит!

Източник: mondaydelights.ru

Още по темата:
  • Чеснови филийки с домати и мащерка Чеснови филийки с домати и мащерка
  •  Запечено козе сирене с мед и орехи Запечено козе сирене с мед и орехи
  • Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
  • Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
16.40лв.

ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г

СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
6.30лв.

СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМОВ ТАХАН 550 г БАЛЧО
11.60лв.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМОВ ТАХАН 550 г БАЛЧО

ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
4.20лв.

ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г

Коментари към Пълнозърнест хляб с ленени и сусамови семена

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пълнозърнест хляб с ленени и сусамови семена
    www.framar.bg 
    на 07 June 2025 в 06:09
    Коментирайте "Пълнозърнест хляб с ленени и сусамови семена"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Хляб с ябълка, мед, мащерка и семена
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
  • Зърнено-житните култури и диабет тип 2
  • Пълнозърнест хляб със семена
  • Еврейски безквасен хляб Маца
  • Защо да изберем пълнозърнестото брашно пред бялото
  • Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 1996 дни, 19 часа и 19 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2081 дни, 14 часа и 22 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 18 часа

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 20 часа и 16 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 1 дни, 16 часа и 53 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 3 дни, 8 часа и 29 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival