Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнозърнест хляб с ленени и сусамови семена

Пълнозърнест хляб с ленени и сусамови семена

Пълнозърнест хляб с ленени и сусамови семена - изображение

Необходими продукти:

50 грама пшенично брашно

  • 450 грама пълнозърнесто брашно
  • 20 грама грис
  • 15 грама прясна мая
  • 10 грама сол
  • 50 милилитра студено пресован зехтин
  • 320 милилитра вода
  • 2 супени лъжици ленени семена
  • 2 супени лъжици изпечени сусамови семена

 

Начин на приготвяне:

Смесете двата вида брашно, гриса и постепенно прибавете маята. Важно е да стриете маята с пръсти, докато се натроши хубаво.

Замесете тесто, наливайки зехтина и водата при сухите съставки, подсолете.

Накрая добавете семената, сложете тестото в дълбока купа, предварително посипана с брашно и оставете да втаса на топло място за около час, като покриете съда с кърпа.

След това го извадете върху набрашнен кухненски плот, внимателно оформете като топка, върнете обратно в купата и изчакайте 30 минути. Тогава отново извадете върху посипан с брашно плот, омесете и сложете във формата, в която ще печете. Направете произволни разрези по повърхността с остър нож, покрийте с кърпа и оставете за още час.

Сгорещете фурната при 230 градуса. Когато поставите в нея тестото, намалете до 220. След около 25 минути хлябът ще е придобил златиста коричка. Отворете фурната и изчакайте 15 минути, преди да изключите.

Охладете върху решетка.

Добър апетит!

Източник: mondaydelights.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиДиетиСнимкиХрани и ястияНовиниИнтервютаЛайфстайл