Пълнозърнести въздушни хлебчета

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 100 грама бяло брашно
- 1 и 1/2 чаена лъжичка суха мая
- 2 супени лъжички зехтин
- 1 чаена лъжичка мед
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 и 1/2 чаени чаши топла вода
Начин на приготвяне:
В купа комбинирайте всички сухи съставки, включително и меда. Разбъркайте добре и бавно налейте водата. Бъркайте с помощта на шпатула, докато се образува ронлива смес и налейте една супена лъжица зехтин. Замесете тестото на ръка, ако е необходимо прибавете още малко брашно.
Продължете месенето 6-7 минути, сложете тестото в купа и я покрийте с влажна кърпа за час. Загрейте фурната на 200 градуса, намажете тавичка със зехтин и разделете тестото на шест равни части.
Поръсете с брашно и разточете кръгли кори.
Покрийте отново и изчакайте да удвоят обема си. Изпечете за 20 минути и след готовност покрийте отново с влажна кърпа. Охладете, разчупете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.watchwhatueat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
- Сладък хляб с нахут, тиква и банан
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Пълнозърнести въздушни хлебчета