Бърз домашен хляб с бира

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши самонабухващо брашно
- 1/2 чаена чаша захар
- 350 милилитра от любимата ви бира
- 2 супени лъжици разтопено масло
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- В голяма купа смесете брашното, захарта и бирата.
- Разбъркайте с дървена лъжица или шпатула, без да прекалявате.
- Изсипете тестото в подмазано с масло правоъгълно йенско стъкло и печете в продължение на 50 минути.
- Извадете хляба от фурната, намажете кората с 2 супени лъжици масло и печете още 10 минути до златисто кафяв цвят.
- Изчакайте леко да се охлади, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: simplyfreshcooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
Коментари към Бърз домашен хляб с бира