Сусамови пръчици от бирено тесто

Необходими продукти:
200 грама масло
250 милилитра светла бира
3,5-4 чаени чаши брашно
сусам за поръсване
1 чаена лъжица разтворим екстракт цикория за намазване
1 чаена лъжица захар
2 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
Настържете маслото върху част от брашното.
Стрийте с ръце и тогава прибавете останалото брашно.
Разбъркайте.
Налейте бирата.
Замесете тесто, което сложете в найлонов плик и приберете в хладилника за около 3 часа.
Налейте 2 супени лъжици вода в малка чаша и в нея разтворете цикорията и захарта.
Когато извадите тестото от хладилника, разточете го тънко и намажете повърхността с получената сладка смес.
След това поръсете със сол, сусамови семена. Може да използвате къри или други любими подправки.
Прокарайте леко точилка по повърхността, за да може семената да влязат малко в тестото.
Нарежете на ивици. Ако разполагате с вълнообразен нож или друга интересна форма за нарязване, използвайте ги.
Готовите ивици подредете в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, и изпечете във фурната до златисто.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО ЗА ТЯЛО С КАКАОВО МАСЛО И ВИТАМИН Е 250 мл.
НУКС MERVEILLANCE LIFT КОРИГИРАЩ ОЛИО-СЕРУМ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 30 мл
ЙОН КА RELAX ПОДХРАНВАЩО СУХО МАСЛО 100 мл
БЕЛЕНО СУСАМОВО СЕМЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ЗОЯ СУСАМОВ ТАХАН 200 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Соленки с масло и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Мичелада - бирен коктейл с доматен сок и лайм
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Хрупкави домашни солети
- Бирен коктейл с ягоди и лимонов сок
Коментари към Сусамови пръчици от бирено тесто