Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб от лимец със закваска и ленено семе

Хляб от лимец със закваска и ленено семе

от 17 дек 2013г.
Хляб от лимец със закваска и ленено семе - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За закваската:

5 грама пшеничен квас с влажност 100%

27 грама брашно от лимец

30 милилитра вода

 

25 грама ленено семе

75 милилитра вода

 

За тестото:

85 грама брашно от лимец

125 грама пшенично брашно

10 грама мед

4 - 5 грама сол

85 милилитра вода

накиснатото ленено семе

закваската

 

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти за закваската и оставете сместа за 8 - 12 часа, за да ферментира (времето зависи от температурата в стаята, но тя не трябва да бъде по-ниска от 25 градуса). Готовата закваска е покрита с мехурчета, тя става "жива" (най-добре е да се приготви през нощта).

Накиснете лененото семе във водата и оставете също за 1 нощ. В случай че забравите, на сутринта може да го сложите в топла вода, защото в нея по-бързо набъбва.

Смесете всички продукти за тестото и месете, докато то започне да се отделя от стените на съда и от него може да се оформи топка. На края добавете накиснатото ленено семе. Оформете тестото на топка и го сложете във форма, подмазана с олио, около 2 - 2,5 часа. След 40 минути разстелете тестото по работната повърхност, сгънете краищата към вътрешността, прищипете ги и върнете обратно в купата. След още 40 минути повторете процедурата.

След като ферментира, сложете го върху дъска и махнете мехурчетата, внимавайки да не спадне. Придайте желаната форма и поставете в подходящ съд, покрийте с кърпа и сложете в плик или пакет.

Загрейте фурната до 230 градуса. Направете разрези с остър нож по повърхността на тестото и го сложете да се пече в подходящ съд, посипан с брашно (поставете го с дървена шпатула, посипана с брашно) или върху каменна плоча за фурна, ако разполагате с такава. Ако печката ви има функция за печене с пара, използвайте я, като имате предвид, че парата е изключително важна през първите 5 - 7 минути от печенето.

Хлябът се приготвя в продължение на 25 минути, докато се зачерви. Преценете дали има нужда от още 5 минутки печене.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Кремчета от диня с кокос и заквасена сметана Кремчета от диня с кокос и заквасена сметана
  • Веганско сирене от кашу със закваска от пшенични кълнове Веганско сирене от кашу със закваска от пшенични кълнове
  • Салата с лимец, нахут и зеленчуци Салата с лимец, нахут и зеленчуци
  • Лимец с кокос и манго Лимец с кокос и манго
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
12.42лв. / 6.35 €

ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА

ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
57.40лв. / 29.35 €

ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО

САПУН БИОХЕРБА С ЛИМЕЦ 60 гр.
3.12лв. / 1.60 €

САПУН БИОХЕРБА С ЛИМЕЦ 60 гр.

АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
43.32лв. / 22.15 €

АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО

БАРЛИЙНС ФЛАКС ОЙЛ ЛЕНЕНО МАСЛО С ЛИГНАНИ капсули * 100
62.80лв. / 32.11 €

БАРЛИЙНС ФЛАКС ОЙЛ ЛЕНЕНО МАСЛО С ЛИГНАНИ капсули * 100

ЛАНДЖЕЛИКА ОФИЦИНАЛИС ОМЕКОТЯВАЩ ШАМПОАН 2 в 1 С ЕКСТРАКТ ОТ ЛАЙКА 250 мл
6.30лв. / 3.22 €

ЛАНДЖЕЛИКА ОФИЦИНАЛИС ОМЕКОТЯВАЩ ШАМПОАН 2 в 1 С ЕКСТРАКТ ОТ ЛАЙКА 250 мл

Коментари към Хляб от лимец със закваска и ленено семе

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хляб от лимец със закваска и ленено семе
    www.framar.bg 
    на 04 October 2025 в 09:27
    Коментирайте "Хляб от лимец със закваска и ленено семе"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ленено семе - как се приема и за какво е полезно
  • Пригответе си ленен еликсир за цялостно пречистване на кръвоносните съдове
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
  • Пречистване на организма с ленено семе – рецепти и приложение
  • Еврейски безквасен хляб Маца
  • Ленено семе – ползи и вреди за здравето
  • Лигнани - фитоестрогени с невероятни ползи за здравето
  • Хлебен пудинг
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Новородено почина от морбили в канадската провинция АлбъртаНовородено почина от морбили в канадската провинция Албърта

Новородено почина от морбили в канадската провинция Албърта

от 03 окт 2025г.Прочети повече
Защо музикантите изпитват по-слаба болка от останалитеЗащо музикантите изпитват по-слаба болка от останалите

Защо музикантите изпитват по-слаба болка от останалите

от 03 окт 2025г.Прочети повече
Използването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надеждаИзползването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надежда

Използването на отрова от скорпион в лечението на мозъчни тумори дава надежда

от 03 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 7 дни, 16 часа и 23 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 16 дни, 19 часа и 23 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПАНИКСЕН дъвчащи таблетки * 30

ОРТОТЕХ ОРТЕЗА ЗА РЪКА СТАНДАРТ V ЛЪЧ M

ЛАБОФЛОРАЛ БАОБАБ капсули * 50 PHYTOMOINSCHER

L - КАРНИТИН капсули 500 мг * 60 ДАНСОН

АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН K2 капсули 200 мкг * 90

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МЕНТА, ГЛОГ, ВАЛЕРИАНА + МАТОЧИНА таблетки * 60 АРО ЛАЙФ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 18:56:49

ФЛОТЕН капсули * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 18:56:37

МЕНТА, ГЛОГ, ВАЛЕРИАНА + МАТОЧИНА таблетки * 60 АРО ЛАЙФ

Коментар на: Звездица от 03 окт 2025г. в 18:55:53

ФЛОТЕН капсули * 20

Коментар на: Б.С от 03 окт 2025г. в 18:23:28

ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ капсули 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 окт 2025г. в 16:20:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival