Веганско сирене от кашу със закваска от пшенични кълнове
Необходими продукти:
За закваската:
100 грама пшенични кълнове
400 милилитра чиста филтрирана вода
Сложете пшеничните кълнове в буркан, налейте водата и оставете на топло място за 24 - 28 часа. Ще се образуват много малки мехурчета. Сместа трябва да стане трапчива, но без отблъскваща миризма.
За сиренето:
около 250 грама кашу
около 100 милилитра закваска
подправки и билки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте кашуто с обикновена вода и оставете за една нощ. На сутринта отцедете водата, която не са поели ядките, а последните изсипете в съда на блендер. Прибавете закваската и разбийте до получаването на еднородна пастообразна смес. Сложете подправки и билки по ваш вкус, количествата също са по избор.
Вземете подходяща цедка, покрийте с марля и в нея изсипете получената ароматна паста. Оставете я да престои на топло място в продължение на 24 часа, след което може да придадете желаната форма на сиренето.
Поръсете с червен пипер и приберете за известно време в хладилника.
Поднесете с хляб от цели зърна.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРИЙН ФАРМАСИ ЕЛИКСИР ЗА УВРЕДЕНА, ИЗТОЩЕНА И БОЯДИСАНА КОСА 250 мл
ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Кълнове от боб мунг - за какво са полезни
- Чия, чиа
- Тутманик
- Ползи и вреди от консумацията на соеви кълнове
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Веганско сирене от кашу със закваска от пшенични кълнове