"Сиренов" крем от тофу и кашу
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша сурово кашу, накиснато предварително във вода за 1 нощ
400 грама тофу (твърдо)
1 - 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
2 супени лъжици нектар от агаве
1 чаена лъжица ябълков оцет
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица зехтин
1/2 чаена лъжица царевично нишесте (или ксантан - 1/2 чаена лъжица)
Начин на приготвяне:
Отцедете тофуто максимално от течността и оставете на страна за момента.
Отцедете водата от кашуто и го изсипете върху хартиена кърпа. След това смелете с помощта на блендер до получаването на еднородна консистенция. Добавете тофуто и бъркайте в продължение на 3 минути (сместа да стане кремообразна). Прибавете лимоновия сок, нектара, оцета, солта и зехтина. Разбийте още 2 минути, сложете нишестето, минута бъркане и сместа трябва да започне да се сгъстява.
Готовият крем може да консумирате веднага, но е по-добре, ако го приберете в хладилника за няколко часа, за да бъде вкусът му по-наситен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО СУРОВО КАШУ 250 гр.
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тутманик
- Вина и сирена - кое с какво?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Рецепти за сирене пане
Коментари към "Сиренов" крем от тофу и кашу