"Сиренов" крем от тофу и кашу
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша сурово кашу, накиснато предварително във вода за 1 нощ
400 грама тофу (твърдо)
1 - 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
2 супени лъжици нектар от агаве
1 чаена лъжица ябълков оцет
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица зехтин
1/2 чаена лъжица царевично нишесте (или ксантан - 1/2 чаена лъжица)
Начин на приготвяне:
Отцедете тофуто максимално от течността и оставете на страна за момента.
Отцедете водата от кашуто и го изсипете върху хартиена кърпа. След това смелете с помощта на блендер до получаването на еднородна консистенция. Добавете тофуто и бъркайте в продължение на 3 минути (сместа да стане кремообразна). Прибавете лимоновия сок, нектара, оцета, солта и зехтина. Разбийте още 2 минути, сложете нишестето, минута бъркане и сместа трябва да започне да се сгъстява.
Готовият крем може да консумирате веднага, но е по-добре, ако го приберете в хладилника за няколко часа, за да бъде вкусът му по-наситен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Рецепти за сирене пане
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Домашен маршмелоу крем
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
Коментари към "Сиренов" крем от тофу и кашу