Печено тофу с чесън и сусам

Необходими продукти:
500 грама сирене тофу
100 милилитра соев сос
1/2 чаена лъжица гранулиран чесън
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
1/2 чаена лъжица настърган джинджифил
2 супени лъжици зехтин
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
В подходящ съд смесете зехтина със соевия сос, добавете черния пипер, чесъна, джинджифила.
Нарежете сиренето на продълговати, триъгълни или по ваш избор парчета. Подредете ги в тава и намажете повърхността им с получения сос.
Поставете в загрятата фурна за 20 минути, след което обърнете от другата страна, отново нанесете слой от ароматния зехтин и поръсете със сусам.
Нека сиренето се пече още 20 минути, ще се образува неустоимо и вкусно покритие.
Добър апетит!
Снимка: ona-znaet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Тутманик
- Мариновани пилешки хапки
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Камембер/Камамбер (меко френско сирене)
- Мариновано овче сирене с босилек
- Млечен мус с козе сирене и сладко от дюли
Коментари към Печено тофу с чесън и сусам