Печено тофу с чесън и сусам

Необходими продукти:
500 грама сирене тофу
100 милилитра соев сос
1/2 чаена лъжица гранулиран чесън
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
1/2 чаена лъжица настърган джинджифил
2 супени лъжици зехтин
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
В подходящ съд смесете зехтина със соевия сос, добавете черния пипер, чесъна, джинджифила.
Нарежете сиренето на продълговати, триъгълни или по ваш избор парчета. Подредете ги в тава и намажете повърхността им с получения сос.
Поставете в загрятата фурна за 20 минути, след което обърнете от другата страна, отново нанесете слой от ароматния зехтин и поръсете със сусам.
Нека сиренето се пече още 20 минути, ще се образува неустоимо и вкусно покритие.
Добър апетит!
Снимка: ona-znaet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Мариновано овче сирене с босилек
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Салата с прошуто, рукола и синьо сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Сирене в лозови листа на скара
- Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
- Тутманик
Коментари към Печено тофу с чесън и сусам