Печено тофу с чесън и сусам
Необходими продукти:
500 грама сирене тофу
100 милилитра соев сос
1/2 чаена лъжица гранулиран чесън
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
1/2 чаена лъжица настърган джинджифил
2 супени лъжици зехтин
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
В подходящ съд смесете зехтина със соевия сос, добавете черния пипер, чесъна, джинджифила.
Нарежете сиренето на продълговати, триъгълни или по ваш избор парчета. Подредете ги в тава и намажете повърхността им с получения сос.
Поставете в загрятата фурна за 20 минути, след което обърнете от другата страна, отново нанесете слой от ароматния зехтин и поръсете със сусам.
Нека сиренето се пече още 20 минути, ще се образува неустоимо и вкусно покритие.
Добър апетит!
Снимка: ona-znaet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тутманик
- Вина и сирена - кое с какво?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Печено тофу с чесън и сусам