Сирена, плодове и шоколад върху дървено плато
Сервирането на сирене върху дъска е идеален ордьовър за празничните дни. Изберете разнообразие от сирена: зряло, крема, пушено и синьо и впечатлете всички с това предястие. Добавете хляб, сезонни и сушени плодове, ядки и маслини, а защо да не и черен шоколад.
Необходими продукти:
- 100 грама овче сирене (Пекорино)
- 100 грама пушено сирене Чедър (или Гауда)
- 100 грама козе сирене
- 50 грама синьо сирене (Горгонзола или Рокфор)
- 100 грама прошуто
- 1 малка багета, тънко нарязана
- 220 грама пресни плодове (грозде, нар, смокини, круши и ябълки)
- 1 чаша пресни резени зеленчуци (моркови, цвекло, резене, чушка, репички и листни зеленчуци)
- 170 грама черен шоколад, начупен на парчета
- 1/2 чаша сушени плодове (кайсии или смокини)
- 1/4 чаша бадеми
- 1/2 чаша мед
- 1/4 чаша маслини
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Аранжирайте всички продукти върху дървената дъска. Изсипете меда и маслините в две отделни малки купички, които също сложете върху дъската. Поставете нож за сирене, лъжичка за меда и купа за костилките от маслини.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Вина и сирена - кое с какво?
Коментари към Сирена, плодове и шоколад върху дървено плато