Каша от лимец със зеленчуци
Необходими продукти:
100 грама лимец
1 чаена чаша вода
50 грама масло
1 глава лук
1 морков
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете лимеца, измийте го, залейте с вода и оставете да престои една нощ, за да набъбнат зърната.
Разтопете маслото в тенджера и изпържете ситно нарязания лук и настъргания морков.
Когато лукът придобие златист цвят, налейте вода в съда, която да покрие зеленчуците, и изчакайте да кипне. Подсолете. Щом водата заври, прибавете лимеца, затворете тенджерата с капак и оставете на котлона до готовност на зърната. Те трябва да поемат всичката течност. Ако все пак останат твърди, долейте още малко вряща вода.
Добър апетит!
Снимка: readytocook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН БИОХЕРБА С ЛИМЕЦ 60 гр.
ФЛЕЙКС ОТ ЛИМЕЦ 250 г ЗЕМЕЛА
ЛИМЕЦ ЕДНОЗЪРНЕСТ 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
НовЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС, ЯБЪЛКА И БАНАН ОТ 6 месец 175 гр.
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Софт храни
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Полезни свойства на лимеца
- Сом на фурна със зеленчуци
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- 10-дневна диета с ябълки, извара и овесена каша
- Как да сварим зеленчуци на пара
Коментари към Каша от лимец със зеленчуци