Каша от лимец със зеленчуци

Необходими продукти:
100 грама лимец
1 чаена чаша вода
50 грама масло
1 глава лук
1 морков
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете лимеца, измийте го, залейте с вода и оставете да престои една нощ, за да набъбнат зърната.
Разтопете маслото в тенджера и изпържете ситно нарязания лук и настъргания морков.
Когато лукът придобие златист цвят, налейте вода в съда, която да покрие зеленчуците, и изчакайте да кипне. Подсолете. Щом водата заври, прибавете лимеца, затворете тенджерата с капак и оставете на котлона до готовност на зърната. Те трябва да поемат всичката течност. Ако все пак останат твърди, долейте още малко вряща вода.
Добър апетит!
Снимка: readytocook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН БИОХЕРБА С ЛИМЕЦ 60 гр.
ФЛЕЙКС ОТ ЛИМЕЦ 250 г ЗЕМЕЛА
АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША БИО СВЕЖИ ПЛОДОВЕ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Софт храни
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Полезни свойства на лимеца
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Задушени зеленчуци с яйца и кашкавал
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
Коментари към Каша от лимец със зеленчуци