Гарнитура от лимец с ягоди, домати, песто и моцарела

Необходими продукти
- 1 чаена чаша лимец
За пестото:
- 1 връзка босилек
- 1 скилидка чесън
- 50 грама печени кедрови ядки
- 60 милилитра студено пресован зехтин
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- черен пипер и сол на вкус
Добавки:
- 16 ягоди
- 10 малки топчета моцарела
- 16 чери домата (за предпочитане жълти)
Начин на приготвяне:
Измийте няколкократно лимеца (докато водата стане чиста), залейте с вряща подсолена вода и сварете до готовност (точното време зависи от самата култура и варира от 20 до 45 минути, зърната трябва да омекнат). След това отцедете течността, използвайки гевгир.
Докато лимецът се свари, направете соса песто. Смесете продуктите за него (босилека, чесъна, изпечените кедрови ядки, настъргания пармезан, зехтина и подправки на вкус) и смелете до еднородност на консистенцията (доверете се на блендер).
Чери доматите и топчетата моцарела разрежете на две, всяка от ягодите - на няколко парчета (оставете 2-3 цели за украса).
Смесете лимеца със соса песто, добавете доматите, ягодите, моцарелата и внимателно разбъркайте.
Украсете с целите ягоди и добър апетит!
Ястието може да поднесете самостоятелно или като гарнитура.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcooking.ru
Снимка: abeautifulplate.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН БИОХЕРБА С ЛИМЕЦ 60 гр.
ФЛЕЙКС ОТ ЛИМЕЦ 250 г ЗЕМЕЛА
АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Полезни свойства на лимеца
- Салата с лимец, нахут и зеленчуци
- Използвайте брашно от лимец за 3 здравословни ползи
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
- Лимец, Калпаджа, Спелта
- Хляб от лимец със закваска и ленено семе
- Каша от лимец със зеленчуци
- Вместо хляб си направете кълнове от лимец или ръж
- Салата с лимец, червено цвекло и ябълка
- Супа от лимец с гъби и зеленчуци
Коментари към Гарнитура от лимец с ягоди, домати, песто и моцарела