Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Гарнитура от лимец с ягоди, домати, песто и моцарела

Гарнитура от лимец с ягоди, домати, песто и моцарела

Гарнитура от лимец с ягоди, домати, песто и моцарела - изображение

Необходими продукти

  • 1 чаена чаша лимец

За пестото:

  • 1 връзка босилек
  • 1 скилидка чесън
  • 50 грама печени кедрови ядки
  • 60 милилитра студено пресован зехтин
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • черен пипер и сол на вкус

Добавки:

  • 16 ягоди
  • 10 малки топчета моцарела
  • 16 чери домата (за предпочитане жълти)

 

Начин на приготвяне:

Измийте няколкократно лимеца (докато водата стане чиста), залейте с вряща подсолена вода и сварете до готовност (точното време зависи от самата култура и варира от 20 до 45 минути, зърната трябва да омекнат). След това отцедете течността, използвайки гевгир.

Докато лимецът се свари, направете соса песто. Смесете продуктите за него (босилека, чесъна, изпечените кедрови ядки, настъргания пармезан, зехтина и подправки на вкус) и смелете до еднородност на консистенцията (доверете се на блендер).

Чери доматите и топчетата моцарела разрежете на две, всяка от ягодите - на няколко парчета (оставете 2-3 цели за украса).

Смесете лимеца със соса песто, добавете доматите, ягодите, моцарелата и внимателно разбъркайте.

Украсете с целите ягоди и добър апетит!

Ястието може да поднесете самостоятелно или като гарнитура.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcooking.ru
Снимка: abeautifulplate.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаника