Пърленки с кашкавал (без мая)

Необходими продукти:
150 грама кашкавал
200 грама кисело мляко
300 грама брашно
1/2 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица сода
олио
Начин на приготвяне:
Смесете киселото мляко със захарта, солта и содата. Разбъркайте добре и изсипете в купа. Настържете кашкавала, прибавете го при млякото и постепенно изсипете брашното в купата. Замесете тесто първо с помощта на лъжица, след това продължете с ръце. Месете, докато спре да бъде лепкаво и го разделете на 5 - 6 части. Всяка от тях оформете като топка и разточете. Поръсете с мъничко брашно. Сгорещете олио в тиган и изпържете кашкавалените вкуснотии или изпечете от двете страни, като използвате малко мазнина.
При замесването на тестото може да добавяте любими подправки, чесън, магданоз или каквото предпочитате. Така всеки път ще получавате различен вкус.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Баница с майонеза, шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Питка от кашкавал с яйца и сметана (на тиган)
- Бързо студено предястие от шунка и кашкавалено масло
- Маслени соленки с кашкавал и зелен лук
Коментари към Пърленки с кашкавал (без мая)