Пърленки с кашкавал (без мая)

Необходими продукти:
150 грама кашкавал
200 грама кисело мляко
300 грама брашно
1/2 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица сода
олио
Начин на приготвяне:
Смесете киселото мляко със захарта, солта и содата. Разбъркайте добре и изсипете в купа. Настържете кашкавала, прибавете го при млякото и постепенно изсипете брашното в купата. Замесете тесто първо с помощта на лъжица, след това продължете с ръце. Месете, докато спре да бъде лепкаво и го разделете на 5 - 6 части. Всяка от тях оформете като топка и разточете. Поръсете с мъничко брашно. Сгорещете олио в тиган и изпържете кашкавалените вкуснотии или изпечете от двете страни, като използвате малко мазнина.
При замесването на тестото може да добавяте любими подправки, чесън, магданоз или каквото предпочитате. Така всеки път ще получавате различен вкус.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кашкавален сос Бешамел
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Мраморен кекс с шоколадови пръчици
Коментари към Пърленки с кашкавал (без мая)