Пърленки с кашкавал (без мая)
Необходими продукти:
150 грама кашкавал
200 грама кисело мляко
300 грама брашно
1/2 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица сода
олио
Начин на приготвяне:
Смесете киселото мляко със захарта, солта и содата. Разбъркайте добре и изсипете в купа. Настържете кашкавала, прибавете го при млякото и постепенно изсипете брашното в купата. Замесете тесто първо с помощта на лъжица, след това продължете с ръце. Месете, докато спре да бъде лепкаво и го разделете на 5 - 6 части. Всяка от тях оформете като топка и разточете. Поръсете с мъничко брашно. Сгорещете олио в тиган и изпържете кашкавалените вкуснотии или изпечете от двете страни, като използвате малко мазнина.
При замесването на тестото може да добавяте любими подправки, чесън, магданоз или каквото предпочитате. Така всеки път ще получавате различен вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Пърленки с кашкавал (без мая)