Пърленки с прясно мляко и сирена

Необходими продукти:
550 грама брашно
400 милилитра прясно мляко с масленост 3,2%
120 грама масло
5 грама суха мая
10 грама захар
1 непълна супена лъжица олио
сол на вкус
600 грама твърдо краве сирене
150 грама меко сирене по ваш избор
1 равна супена лъжица заквасена сметана
2 яйца
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в дълбока купа, отделете около 20 грама, а към останалото прибавете сухата мая, солта, захарта, налейте млякото (със стайна температура), олиото и сложете 20 грама от маслото (размекнато).
Разбъркайте всичко до еднородност, ако е необходимо, налейте малко вода (около 50 милилитра).
Затворете купата с тестото и оставете да престои 30-40 минути. След това го разделете на 5 части.
Заемете се с направата на плънката. Настържете сирената (оставете малко от твърдото - около 70 грама), смесете ги в подходящ съд и към тях прибавете 20 грама масло и 1 яйце.
Поръсете тестото с малко брашно и разточете всяка част под формата на кръг с дебелина 5 милиметра.
Продупчете тестото по периметъра с помощта на клечка за зъби, за да излезе въздухът.
В средата на всяка основа сложете по около 150 грама от плънката. Затворете с тестото и прищипете краищата. Поръсете с мъничко брашно повърхността на питките и ги разточете до достигането на кръг с диаметър 8-10 милиметра. Отново продупчете повърхността на няколко места и поръсете със заделеното сирене. Сложете и същото количество размекнато масло. След това намажете пърленките с второто яйце, разбито със заквасената сметана.
Изпечете ги в загрята до максимум фурна за 10 минути.
Преди да поднесете, намажете с останалото разтопено масло.
Добър апетит!
Снимка: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Синьо сирене
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Пърленки с прясно мляко и сирена