Пилешко вретено с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
Количеството на продуктите определете сами според предпочитанията ви и желания брой порции.
пилешко филе (полусварено или запечанато на тиган)
кашкавал
шунка
галета
1 яйце
брашно
къри
Начин на приготвяне:
Направете "джобчета" от филето, подсолете вътрешността, намажете с малко къри и оставете така за 15 - 20 минути, за да се овкусят. Нарежете на тънки парчета шунката, а кашкавала - на по-дебели. Размерът им трябва да бъде съобразен с големината на "джобовете" и продуктите да не излизат извън тях. Сложете по едно парче от шунката и кашкавала във филето. Разбийте яйцето в купа, в друг съд изсипете брашно, а в трети - галета. Направете тройна панировка на пълненото филе, овалвайки го първо в брашното, след това потопете в яйцето и накрая в галетата. Изпържете в олио от двете страни на средна температура в съд, затворен с капак.
Може да поднесете с гарнитура от пресни зеленчуци или картофено пюре, също да поръсите с нарязан магданоз за украса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Месо на токачка
Коментари към Пилешко вретено с шунка и кашкавал