Маринована диня
Необходими продукти (за 1 трилитров буркан):
диня
листа от касис
вишневи листа
зърна черен пипер
За 1 литър вода:
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица оцет на 1 трилитров буркан
Начин на приготвяне:
Нарежете динята на едри парчета, без да обелвате кората.
Във всеки буркан сложете по 10 листа от касис, по 2 вишневи и по 7 зърна черен пипер. Запълнете догоре с диня.
Залейте с гореща вода, поставете капаци върху бурканите и оставете така за около 20 минути. След това отцедете водата и сложете солта, захарта, оцета. Нека сместа кипне, допълнете с диня и затворете.
Обърнете бурканите с дъното нагоре, увийте в одеяло и оставете така за ден-два. След това приберете на хладно място
Добър апетит!
Снимка: rayzest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИВЕА БАЛСАМ ЗА УСТНИ ДИНЯ 4.8 г
ДЪВКИ ОРБИТ ДИНЯ драже WRIGLEYS
ЛАТИФОЛИА КОМПЛЕКТ ОЛИО ЗА ТЕН 100 мл + МЛЯКО ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ 100 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА FRIDAY 100 мл
ХРИСТИНА ОСВЕЖИТЕЛ ЗА УСТА С ПРОПОЛИС 50 мл ДИНЯ
ЗАХАРЕН СКРАБ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ДИНЯ, ПЪПЕШ И МЕД NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Детоксикация и отслабване с диня (варианти и диетично меню)
- Лечение на ботулизъм
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Диня, Карпуз, Любеница, Бостан
- Марината за агнешко месо
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Перфектната марината за пилешко месо
- Мариновани свински уши
- Консервирана царевица (кочани)
Коментари към Маринована диня