Маринована диня

Необходими продукти (за 1 трилитров буркан):
диня
листа от касис
вишневи листа
зърна черен пипер
За 1 литър вода:
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица оцет на 1 трилитров буркан
Начин на приготвяне:
Нарежете динята на едри парчета, без да обелвате кората.
Във всеки буркан сложете по 10 листа от касис, по 2 вишневи и по 7 зърна черен пипер. Запълнете догоре с диня.
Залейте с гореща вода, поставете капаци върху бурканите и оставете така за около 20 минути. След това отцедете водата и сложете солта, захарта, оцета. Нека сместа кипне, допълнете с диня и затворете.
Обърнете бурканите с дъното нагоре, увийте в одеяло и оставете така за ден-два. След това приберете на хладно място
Добър апетит!
Снимка: rayzest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ОСВЕЖИТЕЛ ЗА УСТА С ПРОПОЛИС 50 мл ДИНЯ
АГИВА ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ДИНЯ 300 мл
НовКАЛИВИ ДЕГРИМАТОР 100 мл
ЕКВИЛИБРА ДЕТОКС 4 ДЕЙСТВИЯ 500 мл
АФРОДИТА СПА СКРАБ ЗА ТЯЛО МАНГО И ЗЕЛЕН ЧАЙ 250 мл
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ ДИНЯ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Лечение на ботулизъм
- Как да отворим консерва без отварачка или нож?
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Детоксикация и отслабване с диня (варианти и диетично меню)
- От пшеничени сухари до Говеждо Бургиньон - военната храна през Новото време (част 2)
- Домати в медена марината с чесън
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
Коментари към Маринована диня