Маринована диня

Необходими продукти (за 1 трилитров буркан):
диня
листа от касис
вишневи листа
зърна черен пипер
За 1 литър вода:
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица оцет на 1 трилитров буркан
Начин на приготвяне:
Нарежете динята на едри парчета, без да обелвате кората.
Във всеки буркан сложете по 10 листа от касис, по 2 вишневи и по 7 зърна черен пипер. Запълнете догоре с диня.
Залейте с гореща вода, поставете капаци върху бурканите и оставете така за около 20 минути. След това отцедете водата и сложете солта, захарта, оцета. Нека сместа кипне, допълнете с диня и затворете.
Обърнете бурканите с дъното нагоре, увийте в одеяло и оставете така за ден-два. След това приберете на хладно място
Добър апетит!
Снимка: rayzest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРСЕЛМЕД ДЕРМАЛЕН ЗАЩИТЕН ФЛУИД SPF50 50 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ СОЛЕР СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМООБРАЗЕН ГЕЛ SPF30 200 мл
АФРОДИТА СПА СКРАБ ЗА ТЯЛО МАНГО И ЗЕЛЕН ЧАЙ 250 мл
АГИВА ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ ДИНЯ, ПЪПЕШ И МЕД 330 мл
НИВЕА БАЛСАМ ЗА УСТНИ ДИНЯ 4.8 г
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ХИДРАТИРАЩА МАСКА ЗА УСТНИ С ДИНЯ * 1
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Диета с диня – варианти, ползи и вреди
- Защо е полезно да се яде диня
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Динени семена – състав и полезни свойства
- Три вида мариновани краставички - с чесън, домати и люти чушки
- Как да нарежем диня по 7 начина
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пречистете бъбреците си с диня
- Диня, Карпуз, Любеница, Бостан
Коментари към Маринована диня