Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Свински уши с чесън на фурна

Свински уши с чесън на фурна

Свински уши с чесън на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 3 свински уши
  • 40 милилитра зехтин
  • сол и други подправки на вкус
  • 1/2 глава кромид лук
  • скилидка чесън


Начин на приготвяне:

Опърлете ушите, измийте ги, сложете в тенджера, залейте с вода и сложете върху котлона. Щом течността кипне, добавете в нея подправките (може да използвате дафинов лист, карамфил, червен пипер, други видове пипер, къри...) и половин глава кромид.

Сварете ушите до готовност, след това извадете от бульона, нека се охладят и ги нарежете на ивици.

Овкусете със същите подправки, които използвате при варенето, добавете настърган чесън и зехтина. Разбъркайте ги и прехвърлете в тава върху лист алуминиево фолио.

Изпечете ги за 20 минути във фурната при 200 градуса.

 

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти