Свински уши с чесън на фурна
Необходими продукти:
- 3 свински уши
- 40 милилитра зехтин
- сол и други подправки на вкус
- 1/2 глава кромид лук
- скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Опърлете ушите, измийте ги, сложете в тенджера, залейте с вода и сложете върху котлона. Щом течността кипне, добавете в нея подправките (може да използвате дафинов лист, карамфил, червен пипер, други видове пипер, къри...) и половин глава кромид.
Сварете ушите до готовност, след това извадете от бульона, нека се охладят и ги нарежете на ивици.
Овкусете със същите подправки, които използвате при варенето, добавете настърган чесън и зехтина. Разбъркайте ги и прехвърлете в тава върху лист алуминиево фолио.
Изпечете ги за 20 минути във фурната при 200 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Коментари към Свински уши с чесън на фурна