Печени свински уши със сос
Необходими продукти:
6 свински уши
1 морков
1 корен магданоз
4 зърна карамфил
2 глави лук
черен пипер
сол
За соса:
2 с. л. брашно
3 с. л. масло
2 ч. ч. прясно мляко
горчица
100 гр настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете добре ушите. Сложете ги да се варят във вода в продължение на 4 часа, добавяйки корена магданоз, моркова и двете глави лук, в които сте забили зърната карамфил. Подправете със сол и пипер на вкус.
Сварените свински уши нарежете на ивици и подредете в тава, полейте със соса, приготвен от посочените за него продукти, поръсете с настъргания кашкавал и поставете да се запекат във фурната.
Добър апетит!
Коментари към Печени свински уши със сос