Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пресовани свински уши по китайски

Пресовани свински уши по китайски

от 20 дек 2016г., обновено на 21 дек 2016г.
Пресовани свински уши по китайски - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

350 грама свински уши
2 кръгчета джинджифил
бялата част на 2 стръка зелен лук
2-3 звездички анасон
3 дафинови листа
3 червени сушени чили чушки
1 чаена лъжица сечуански пипер
1/4 чаена лъжица натриев глутамат
1 чаена лъжица захар
1 супена лъжица сух гранулиран пилешки бульон
1 супена лъжица шаосинско вино (или използвайте друго подходящо)
1 супена лъжица светъл соев сос
1 супена лъжица тъмен соев сос
1 супена лъжица фъстъчено масло


Начин на приготвяне:

Почистете свинските уши, измийте ги и попарете с вряща вода.

След това изрежете мазните участъци и сложете ушите в тенджера. Залейте с вода и поставете съда на котлона. Докато течността кипне, загрейте фъстъченото масло в уок тиган и запържете в него кръгчетата джинджифил и бялата част на зеления лук.

Щом ушите започнат да се варят, отстранете образувалата се пяна и в бульона прибавете джинджифила, лука, целите чили чушки, дафиновите листа, анасона, тъмния соев сос, сечуанския пипер, виното и сухия пилешки бульон.

Когато ароматната смес кипне отново, намалете котлона и нека ушите се варят до готовност (40-60 минути) - кожата трябва да омекне, а белият хрущял да остане твърд и еластичен. Може да използвате клечка за зъби, за да проверите дали са готови.

Извадете ги в отделен съд, в който ще ги пресовате. Може да използвате две стъклени квадратни салатиери за пресоването. В едната сложете ушите, другата поставете върху тях, а във втората съд с вода. Нека ушите се охладят.

Отлейте част от бульона в друга тенджера и го прецедете. Към него добавете светлия соев сос, захарта, натриевия глутамат и намачкани скилидки чесън по желание.

Налейте течността в съда при ушите, тя трябва да е достатъчно, за да ги покрие. Отново поставете другите съдове върху тях. Приберете в хладилника за една нощ.

Когато извадите ушите заедно с образувалото се желе, нарежете ги на тънки ивици, които подредете красиво в подходяща чиния.

Полейте обилно с пикантно чили олио, поръсете с бял сусам и кръгчета зелен лук.

Изчакайте 15 минути, преди да поднесете.

 

Добър апетит!

Снимки: kungpao.ru

Още по темата:
  • Свински уши с чесън на фурна Свински уши с чесън на фурна
  • Мариновани свински уши Мариновани свински уши
  • Пикантни свински уши на скара със сусам Пикантни свински уши на скара със сусам
  • Печени свински уши със сос Печени свински уши със сос
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пресовани свински уши по китайски

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пресовани свински уши по китайски
    www.framar.bg 
    на 22 October 2025 в 14:15
    Коментирайте "Пресовани свински уши по китайски"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Студени предястия
  • Свински уши с чесън на фурна
  • Мариновани свински уши
  • Пикантни свински уши на скара със сусам
  • Печени свински уши със сос
  • Салата от пушени свински уши с краставица, фъстъци и чесън
  • Печени свински уши с подправки на тиган
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Растителният протеин на прах съдържа голямо количество оловоРастителният протеин на прах съдържа голямо количество олово

Растителният протеин на прах съдържа голямо количество олово

от 22 окт 2025г.Прочети повече
Сергей Юдин - хирургът, създал кръвна банка от починали донориСергей Юдин - хирургът, създал кръвна банка от починали донори

Сергей Юдин - хирургът, създал кръвна банка от починали донори

от 22 окт 2025г.Прочети повече
иРНК ваксина срещу COVID-19 увеличава преживяемостта при пациенти с ракиРНК ваксина срещу COVID-19 увеличава преживяемостта при пациенти с рак

иРНК ваксина срещу COVID-19 увеличава преживяемостта при пациенти с рак

от 21 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 22 часа и 25 мин.

Клиниката по дерматология на ВМА - безплатни консултации ноември 25 - атопичен дерматит

преди 1 дни, 5 часа и 14 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АБОФАРМА КАЛЦИЙ + ВИТАМИН C ефервесцентни таблетки * 20

МИНОЦИКЛИН капсули 100 мг * 16

СУОНСЪН ХЕЛАТИРАН ЦИНК капсули 30 мг * 90

АБОФАРМА АЛОЕ ВЕРА СОК 500 мл

АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки за смучене * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 окт 2025г. в 14:15:14

ЛАКТОФЛОР СЕВИДА капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 окт 2025г. в 14:14:49

ВИТАМИНИ ЗА КОСА ЗА ЖЕНИ желирани таблетки * 60 IVYBEARS

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 окт 2025г. в 14:12:40

НЕБИЛЕТ ПЛЮС таблетки 5 мг / 12.5 мг * 28 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 окт 2025г. в 14:11:47

МАГНЕ Д'ОРО B КОМПЛЕКС капсули * 30 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 окт 2025г. в 14:10:42
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival