Печени свински уши с подправки на тиган

Необходими продукти:
свински уши (колкото предпочитате)
1 глава лук
5 зърна карамфил
дафинов лист
черен пипер на зърна
пушен червен пипер
прясно смлян черен пипер
сол
олио
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте ушите. Сложете ги в тенджера, залейте със студена вода, подсолете.
Поставете съда на котлона, нека водата заври и отстранете образувалата се пяна. Тогава сложете зрънцата карамфил и черен пипер, също цялата глава лук (обелена) и дафиновия лист. Варете ушите до желаната готовност (2 часа или повече), след което отцедете ароматния бульон.
Подсушете ушите и ги поръсете със смлените червен и черен пипер от двете страни. Изпечете в тиган смалко мазнина за около 4-5 минути от двете страни.
Може да поднесете с гарнитура от кисело зеле, горчица и ароматни препечени парченца черен хляб.
Добър апетит!
Коментари към Печени свински уши с подправки на тиган