Печени свински уши с подправки на тиган
Необходими продукти:
свински уши (колкото предпочитате)
1 глава лук
5 зърна карамфил
дафинов лист
черен пипер на зърна
пушен червен пипер
прясно смлян черен пипер
сол
олио
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте ушите. Сложете ги в тенджера, залейте със студена вода, подсолете.
Поставете съда на котлона, нека водата заври и отстранете образувалата се пяна. Тогава сложете зрънцата карамфил и черен пипер, също цялата глава лук (обелена) и дафиновия лист. Варете ушите до желаната готовност (2 часа или повече), след което отцедете ароматния бульон.
Подсушете ушите и ги поръсете със смлените червен и черен пипер от двете страни. Изпечете в тиган смалко мазнина за около 4-5 минути от двете страни.
Може да поднесете с гарнитура от кисело зеле, горчица и ароматни препечени парченца черен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УОК ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6126
ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6117
ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
МОНДИАЛ САПУН ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ПЛАСТМАСОВА КУПА 60 гр.
ЛИМОНЕНА ТРЕВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Калоферче
- Подправки, които ще ви помогнат да намалите консумацията на сол
- Всичко, което трябва да знаете за готвенето в чугунен тиган
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Чубрица - балканска
- Свински уши с чесън на фурна
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Фалопия
Коментари към Печени свински уши с подправки на тиган