Печени свински уши с подправки на тиган
Необходими продукти:
свински уши (колкото предпочитате)
1 глава лук
5 зърна карамфил
дафинов лист
черен пипер на зърна
пушен червен пипер
прясно смлян черен пипер
сол
олио
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте ушите. Сложете ги в тенджера, залейте със студена вода, подсолете.
Поставете съда на котлона, нека водата заври и отстранете образувалата се пяна. Тогава сложете зрънцата карамфил и черен пипер, също цялата глава лук (обелена) и дафиновия лист. Варете ушите до желаната готовност (2 часа или повече), след което отцедете ароматния бульон.
Подсушете ушите и ги поръсете със смлените червен и черен пипер от двете страни. Изпечете в тиган смалко мазнина за около 4-5 минути от двете страни.
Може да поднесете с гарнитура от кисело зеле, горчица и ароматни препечени парченца черен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УОК ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6126
ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6117
ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
ДЪЛБОК ТИГАН С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ COPPER CHEF PAN
Безплатна доставка за България!КОМПЛЕКТ ТИГАНИ С НЕФРИТЕНО ПОКРИТИЕ ОТ 5 ЧАСТИ STARLYF
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свински уши с чесън на фурна
- Калоферче
- Всичко, което трябва да знаете за готвенето в чугунен тиган
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Фалопия
- Киселица, Дива ябълка
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Индийско орехче, Мускатово орехче
Коментари към Печени свински уши с подправки на тиган