Арменски питки на сач с ароматни зелениши
Необходими продукти:
за хляба
- 700 грама брашно
- 1 и половина щипки сол
- 300 милилитра топла вода
- 1-2 супени лъжици кисело мляко
за пълнежа
- 1 връзка пресен магданоз
- 1 връзка зелен лук
- 1 връзка свежа мента
- 1 връзка лапад или киселец, попарени
- 1 връзка коприва, попарена
- 1 връзка пресен копър
- 100 грама пресен спанак
Начин на приготвяне:
Започнете първо с тестото. За целта сложете брашното и солта в голяма купа, а в друг съд разбийте киселото мляко с водата. Комбинирайте двете смеси и направете тесто. Оставете го да си почине и го завийте, за да не засъхва и хваща коричка.
През това време нарежете всички зелени подправки, сложете ги в купа и разбъркайте, за да се смесят. От тестото разточете кръгли кори, разпределете част от зелената плънка и завийте страничните краища, притискайки в средата с помощта на пръстите.
След като затворите питката притеснете внимателно повърхността й с дланите си. Направете останалите по същия начин. Намаслете сач или тиган с малко масло и запечете питките на слаб огън до златиста и хрупкава коричка. Завийте готовите питки във влажна кърпа, разрежете и ги поднесете топли.
Добър апетит!
Източник: susan-72.livejournal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЪЛБОК ТИГАН С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ COPPER CHEF PAN
Безплатна доставка за България!УОК ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6126
ТИГАН 28 см BERLINGER HAUS BH6117
ТИГАН 24 см BERLINGER HAUS BH6116
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
ТИГАН С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ LIVINGTON TITAN PAN 24 см
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Всичко, което трябва да знаете за готвенето в чугунен тиган
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Тутманик
- Киселица, Дива ябълка
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Арменски питки на сач с ароматни зелениши