Начало Хранене Рецепти Консерви Още идеи Мармалад от леща с орехи и джинджифил

Мармалад от леща с орехи и джинджифил

Мармалад от леща с орехи и джинджифил - изображение

Необходими продукти:

700 милилитра вода

380 грама леща

600 грама кафява захар

кора от грейпфрут на вкус

лимонена кора на вкус

лимонов сок на вкус

3 супени лъжици какао на прах

1 ванилия

орехи на вкус

джинджифил на вкус

 

Начин на приготвяне:

Залейте лещата със студена вода, сложете да заври и отстранете пяната. Намелете котлона до минимум и нека се свари до готовност.

Настържете цитрусовите кори на ситно (1 от лимон, 1 от грейпфрут или портокал, или на вкус) и джинджифила (примерно, около 2 сантиметра).

Нарежете ореховите ядки и запечете в сух тиган.

Когато лещата се свари, към нея прибавете джинджифила, корите от цитрусите, кафявата захар и ванилията.

Нека всичко се вари в продължение на 15 минути, като разбърквате задължително.

Оставете получената смес да престои 6 часа или една нощ. След това поставете на котлона, нека отново заври и пасирайте.

Добавете какаото, лимоновия сок и орехите. Разбъркайте, нека сместа отново заври и разпределете в бурканчета.

На следващата сутрин може да намажете препечена филийка с мармалада и да се насладите на вкуса му.

Добър апетит!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлХрани и ястияИсторияДиетиБотаникаАлт. медицинаХранене при...Лечения