Мармалад от леща с орехи и джинджифил

Необходими продукти:
700 милилитра вода
380 грама леща
600 грама кафява захар
кора от грейпфрут на вкус
лимонена кора на вкус
лимонов сок на вкус
3 супени лъжици какао на прах
1 ванилия
орехи на вкус
джинджифил на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте лещата със студена вода, сложете да заври и отстранете пяната. Намелете котлона до минимум и нека се свари до готовност.
Настържете цитрусовите кори на ситно (1 от лимон, 1 от грейпфрут или портокал, или на вкус) и джинджифила (примерно, около 2 сантиметра).
Нарежете ореховите ядки и запечете в сух тиган.
Когато лещата се свари, към нея прибавете джинджифила, корите от цитрусите, кафявата захар и ванилията.
Нека всичко се вари в продължение на 15 минути, като разбърквате задължително.
Оставете получената смес да престои 6 часа или една нощ. След това поставете на котлона, нека отново заври и пасирайте.
Добавете какаото, лимоновия сок и орехите. Разбъркайте, нека сместа отново заври и разпределете в бурканчета.
На следващата сутрин може да намажете препечена филийка с мармалада и да се насладите на вкуса му.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Орехи - ползи и вреди
- Как да сварим правилно лещата
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Повишаване на половата мощ при мъжете с джинджифил: рецепти и съвети
- Как да си засадим джинджифил?
Коментари към Мармалад от леща с орехи и джинджифил