Рулца от патладжани с шунка и зеленчуци

Необходими продукти:
400 грама патладжани
200 грама шунка
300 грама домати
200 грама моркови
2 скилидки чесън
магданоз
2 супени лъжици олио
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, нарежете ги на дълги парчета с дебелина около 3 - 5 милиметра. Осолете и оставете за 30 минути и след това изплакнете със студена вода (така ще премахнете горчивината им).
Нарежете доматите на малки кубчета, морковите настържете на едро, накълцайте магданоза на ситно, чесъна намачкайте с помощта на преса.
Изпържете морковите в олио в продължение на 5 минути, добавете доматите, след това чесъна, магданоза, сложете сол и черен пипер на вкус, запържете всичко за кратко и оставете да се охлади.
Изпържете патладжаните в олио до златисто от двете страни. Извадете ги върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Нарежете шунката на малки парчета.
Върху всеки патладжан сложете по 1 супена лъжица от плънката и по малко шунка. Навийте рулца, които прикрепете с помощта на клечка за зъби.
Подредете ги в подходяща чиния, полейте с останалата зеленчукова смес, поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Тиквички с патладжан, чесън и пармезан
- Рулца от патладжани с плънка от пилешки дробчета
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
Коментари към Рулца от патладжани с шунка и зеленчуци