Рулца от патладжани с шунка и зеленчуци
Необходими продукти:
400 грама патладжани
200 грама шунка
300 грама домати
200 грама моркови
2 скилидки чесън
магданоз
2 супени лъжици олио
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, нарежете ги на дълги парчета с дебелина около 3 - 5 милиметра. Осолете и оставете за 30 минути и след това изплакнете със студена вода (така ще премахнете горчивината им).
Нарежете доматите на малки кубчета, морковите настържете на едро, накълцайте магданоза на ситно, чесъна намачкайте с помощта на преса.
Изпържете морковите в олио в продължение на 5 минути, добавете доматите, след това чесъна, магданоза, сложете сол и черен пипер на вкус, запържете всичко за кратко и оставете да се охлади.
Изпържете патладжаните в олио до златисто от двете страни. Извадете ги върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Нарежете шунката на малки парчета.
Върху всеки патладжан сложете по 1 супена лъжица от плънката и по малко шунка. Навийте рулца, които прикрепете с помощта на клечка за зъби.
Подредете ги в подходяща чиния, полейте с останалата зеленчукова смес, поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОБИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ649
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЧЕРЕН ДРОБ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АМИКС ЛАЙФС ВИТАЛИТИ АКТИВ таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
Коментари към Рулца от патладжани с шунка и зеленчуци