Рулца от хляб с бекон и яйце
Необходими продукти:
- 6 филийки хляб за сандвичи /пресен/
- 6 резена бекон
- 1 супена лъжица масло
- 1 голямо яйце
- 2 супени лъжици прясно мляко
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- Изрежете кората на хляба и леко разточете всяка филийка около 5-6 пъти.
- Разбийте яйцето в голяма плитка чиния и добавете прясното мляко и солта. Разбъркайте с вилица.
- Запечете лентите бекон в голям тиган на силен огън, докато покафенеят, но без да стават хрупкави. Не добавяйте мазнина.
- Поставете по една от тях в средата на всяка филийка и я навийте на руло.
- Почистете тигана и разтопете маслото на средно силен огън.
- Потопете рулцата в яйчената смес и ги оваляйте, за да се покрият равномерно.
- Изпържете ги за около 3-4 минути, като ги обръщате, докато придобият златисто кафяв цвят от всички страни.
- Поднесете ги топли, гарнирани с любим сос.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕН ХАМБУРГЕР В ОПАКОВКА 30884
САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Цветни рулца от тортила питки
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Еврейски безквасен хляб Маца
Коментари към Рулца от хляб с бекон и яйце