Кексчета с кашкавал, бекон и чесън

Необходими продукти:
60 грама бекон
100 грама кашкавал
1 връзка копър
250 грама брашно
70 грама масло
170 милилитра прясно мляко
2 яйца
2 чаени лъжици бакпулвер
2 чаени лъжици гранулиран чесън
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сода
Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на малки кубчета, бекона на тънки парчета, а копъра накълцайте ситно.
Разбийте яйцата в купа с помощта на вилица. Разтопете маслото и го налейте при тях. Прибавете копъра, налейте прясното мляко и разбъркате.
Отделно смесете сухите съставки (брашното, солта, захарта, содата, бакпулвера и гранулирания чесън).
Комбинирайте сухата и течната смеси, към тях прибавете плънката (кашкавал и бекона) и разбъркайте.
Разпределете полученото тесто във формички за мъфини.
Изпечете за около 15-20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ягодово руло
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Кашкавален сос Бешамел
- Здравословни мъфини с трици и боровинки
- Бърз кекс с мак, орехи и стафиди
- Мини кексчета с фурми
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Кексчета с кашкавал, бекон и чесън