Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Най-сочната печена пуйка

Най-сочната печена пуйка

от 08 дек 2015г.
Най-сочната печена пуйка - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 охладена пуйка /около 4-4,5 килограма/
  • 300 грама мляно свинско месо
  • 12 тънки ленти бекон
  • 1 литър домашен бульон /пилешки или зеленчуков/
  • 1 голямо яйце
  • 4 средно големи глави червен лук, почистени
  • 1 глава чесън, на скилидки
  • 2 стръка целина, почистени и нарязани
  • 1 шепа сушени кайсии
  • 2 моркова, обелени
  • 1 голям портокал
  • кората на 1 лимон, настъргана
  • 12 малки стръка пресен розмарин
  • 1 стрък пресен градински чай, листата
  • 1 голяма шепа галета
  • 1 щипка индийско орехче, настъргано
  • 2 супени лъжици брашно
  • морска сол
  • прясно смлян черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

  • В дълбок тиган загрейте зехтина, добавете листата от градински чай и 6 от лентите бекон.
  • Обелете и нарежете 2 скилидки чесън и 1 глава лук.
  • Добавете чесъна, целината и лука и запържете всичко внимателно, докато продуктите омекнат и придобият златисто кафяв цвят.
  • Преместете тигана от котлона, добавете галетата и разбъркайте.
  • Докато сместа се охлажда, нарежете кайсиите и ги добавете, след което отново разбъркайте.
  • Когато плънката се охлади, добавете свинското месо, яйцето, настърганата лимонова кора, индийското орехче, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
  • Разрежете останалите ленти от бекона наполовина.
  • Нарежете 1 скилидка чесън на филийки.
  • Поставете стрък пресен розмарин и филийка чесън в единия край на лентата бекон и я навийте плътно. Повторете с останалите парчета бекон, докато направите 12 малки ролца.
  • Направете по три малки подкожни разреза на крилата и бутчетата от всяка страна и вмъкнете по 1 беконово ролце. Това ще придаде фантастичен вкус на пуйката и няма да позволи на месото да изсъхне.
  • Нарежете оставащия лук наполовина, а морковите на по-дебели ленти.
  • Измийте и подсушете добре пуйката, като използвате кухненска хартия. Поставете я върху дъска и я обърнете с шията към вас. Имайте предвид, че птицата трябва да бъде със стайна температура, а не току що извадена от хладилника.
  • Хванете ръба на кожата, покриваща гърдите и бавно я отлепете от месото, като внимавате да не правите никакви дупки.
  • Повдигнете кожата на гърдите и използвайте лъжица, за да прехвърлите плънката. Завийте кожата надолу, за да избегнете нейното изтичане или забодете няколко клечки за зъби.
  • Загрейте обеления портокал за около 30 секунди и го поставете в кухината на пуйката.
  • Намажете обилно птицата със зехтин и подправете добре.
  • Прехвърлете в голяма тава за печене и около нея подредете ситно нарязаните моркови, лук и чесън.
  • Покрийте с алуминиево фолио и поставете в предварително загрятата на най-високите градуси фурна.
  • Намалете температурата на 180 градуса и печете до готовност /при разрез с нож, месото на бутчето трябва да отделя сос/.
  • Накрая отстранете фолиото за около 45 минути, за да дадете възможност на месото да покафенее.
  • Внимателно повдигнете пуйката от тавата и я поставете върху постелената с фолио дъска, след което я увийте добре. Оставете я да престои така най-малко 1 час, а за по-големи птици е препоръчително часовете да са 2.
  • Когато времето започне да изтича, добавете в тавата бульона и брашното и включете фурната на силен огън, докато сместа заври. Когато се сгъсти, я прецедете в купа.
  • Разрежете пуйката на порции, гарнирайте със соса и я поднесете.

Приятен апетит!

Още по темата:
  • Пълнена франзела с чеснов крем, маслини и бекон Пълнена франзела с чеснов крем, маслини и бекон
  • Печено авокадо със сирене, кокос и билки Печено авокадо със сирене, кокос и билки
  • Пълнени печурки с крема сирене, бекон и пармезан Пълнени печурки с крема сирене, бекон и пармезан
  • Тестени моркови с пълнеж от крема сирене, сьомга и ябълка Тестени моркови с пълнеж от крема сирене, сьомга и ябълка
5.0/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв.

ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г

ХИП ПЮРЕ ТИКВА И ЯБЪЛКА С ПУЕШКО МЕСО 190 г
4.50лв.

ХИП ПЮРЕ ТИКВА И ЯБЪЛКА С ПУЕШКО МЕСО 190 г

ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО
3.70лв.

ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО

БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
29.00лв.

БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г

КАРАМФИЛ 10 гр. МЕРКУРИЙ
1.90лв.

КАРАМФИЛ 10 гр. МЕРКУРИЙ

ХИМАЛАЙСКА СОЛ НА КРИСТАЛНИ КУБОВЕ ХАЛИТ В ПЛИК 1 кг
43.20лв.

ХИМАЛАЙСКА СОЛ НА КРИСТАЛНИ КУБОВЕ ХАЛИТ В ПЛИК 1 кг

Коментари към Най-сочната печена пуйка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Най-сочната печена пуйка
    www.framar.bg 
    на 18 May 2025 в 03:09
    Коментирайте "Най-сочната печена пуйка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Лечебните билки в България по азбучен ред
  • Древни билкови средства за предизвикване на аборт
  • Калоферче
  • Отглеждане на розмарин
  • Каталог на билки и лечебни растения
  • Отглеждане на авокадо
  • Билки при високи тромбоцити
  • Отглеждане на лимон
  • Отглеждане на мащерка
  • И билките имат странични ефекти
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2061 дни, 11 часа и 23 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2174 дни, 15 часа и 33 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 1 дни, 15 часа и 14 мин.

Какво представлява прозяването

преди 6 дни, 6 часа и 14 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 6 дни, 6 часа и 25 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 6 дни, 6 часа и 32 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival