Макаронена запеканка със сметанов сос, кашкавал и чесън

Необходими продукти:
300 грама макарони
500 грама кайма - по желание
300 милилитра вода
1 глава лук
1 морков
1 скилидка чесън
100 грама кашкавал
200 милилитра заквасена сметана
2 буркана консервирани домати (в собствен сос) - по желание
риган
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, моркова настържете (също ситно), смелете доматите.
Запържете каймата за около 5 минути, прибавете моркова, лука и задушете всичко за още 5 минути. След това изсипете доматите със сока, сметаната, налейте водата. Разбъркайте добре и поставете комбинацията на котлона да заври. Овкусете с чесъна и подправки.
Сложете макароните в тава (не сварявайте предварително), залейте ги с получения сос, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 35 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Сос Бъфало
Коментари към Макаронена запеканка със сметанов сос, кашкавал и чесън