Макаронена запеканка със сметанов сос, кашкавал и чесън

Необходими продукти:
300 грама макарони
500 грама кайма - по желание
300 милилитра вода
1 глава лук
1 морков
1 скилидка чесън
100 грама кашкавал
200 милилитра заквасена сметана
2 буркана консервирани домати (в собствен сос) - по желание
риган
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, моркова настържете (също ситно), смелете доматите.
Запържете каймата за около 5 минути, прибавете моркова, лука и задушете всичко за още 5 минути. След това изсипете доматите със сока, сметаната, налейте водата. Разбъркайте добре и поставете комбинацията на котлона да заври. Овкусете с чесъна и подправки.
Сложете макароните в тава (не сварявайте предварително), залейте ги с получения сос, поръсете с настъргания кашкавал и изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 35 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Сос Бъфало
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
Коментари към Макаронена запеканка със сметанов сос, кашкавал и чесън