Запеканка с праз, колбас и сметанова заливка с кашкавал
Необходими продукти:
1 килограм праз
250 грама пушен колбас
3 глави лук
300 грама готово бутер тесто
топено сирене
1 супена лъжица олио
2 - 3 супени лъжици галета
4 яйца
200 грама обезмаслена заквасена сметана
100 грама кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
малко брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете колбаса на кръгчета и изпечете без мазнина в тиган. Праза също нарежете на колелца, стария лук накълцайте на ситно и ги смесете. Задушете ги в малко масло (на няколко пъти по малко), след това овкусете със сол и пипер, добавете колбаса.
Подмажете дъното на тава с олио, поръсете с галета и сложете тестото, като то трябва да покрива и стените на съда. Отново поръсете с галета. Следва половината от топеното сирене, нарязано на ивици и половината от сместа с лука и колбаса. След това отново сирене и останалото от лучената плънка.
Направете заливка, смесвайки настъргания кашкавал, разбитите яйца, сметаната, брашното, сол и пипер. Залейте тестото и плънката. Поставете запеканката във фурната на средна температура за 45 - 50 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовНУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Полезна ли е заквасената сметана
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Запеканка с праз, колбас и сметанова заливка с кашкавал