Риба на фурна с млечно-яйчена заливка и кашкавалена коричка

Необходими продукти:
400 грама филе от риба по ваш избор
150 грама кашкавал
1/2 лимон
1 глава лук
2 супени лъжици олио
200 милилитра прясно мляко
3 яйца
1 голям домат
подправки за риба на вкус
сол, смлян черен пипер, магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Натрийте филето с подправките и полейте с прясно изцедения сок от 1/2 лимон, приберете в хладилника за 30 минути. След това поставете в подмазана с олио тава и отгоре подредете обеления и нарязан на кръгчета лук.
Разбийте яйцата и прясното мляко с помощта на миксер (на средна скорост), подправете сместа на вкус и с нея залейте рибата. Изпечете за около 20 минути във фурната при 180 градуся.
Измийте домата, нарежете го на тънки кръгчета, които подредете върху вече запечения лук. Поръсете с настърган кашкавал и върнете ястието във фурната, докато на повърхността се образува апетитна коричка.
Поднесете го с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Снимка: povarenki.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 180
Безплатна доставка за България!КОЛАГЕН ШОТ саше * 15 ТИЕНС
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Кашкавален сос Бешамел
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Риба на фурна с млечно-яйчена заливка и кашкавалена коричка