Риба на фурна с млечно-яйчена заливка и кашкавалена коричка

Необходими продукти:
400 грама филе от риба по ваш избор
150 грама кашкавал
1/2 лимон
1 глава лук
2 супени лъжици олио
200 милилитра прясно мляко
3 яйца
1 голям домат
подправки за риба на вкус
сол, смлян черен пипер, магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Натрийте филето с подправките и полейте с прясно изцедения сок от 1/2 лимон, приберете в хладилника за 30 минути. След това поставете в подмазана с олио тава и отгоре подредете обеления и нарязан на кръгчета лук.
Разбийте яйцата и прясното мляко с помощта на миксер (на средна скорост), подправете сместа на вкус и с нея залейте рибата. Изпечете за около 20 минути във фурната при 180 градуся.
Измийте домата, нарежете го на тънки кръгчета, които подредете върху вече запечения лук. Поръсете с настърган кашкавал и върнете ястието във фурната, докато на повърхността се образува апетитна коричка.
Поднесете го с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Снимка: povarenki.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Баница с майонеза, шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Риба на фурна с млечно-яйчена заливка и кашкавалена коричка