Риба на фурна с млечно-яйчена заливка и кашкавалена коричка
Необходими продукти:
400 грама филе от риба по ваш избор
150 грама кашкавал
1/2 лимон
1 глава лук
2 супени лъжици олио
200 милилитра прясно мляко
3 яйца
1 голям домат
подправки за риба на вкус
сол, смлян черен пипер, магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Натрийте филето с подправките и полейте с прясно изцедения сок от 1/2 лимон, приберете в хладилника за 30 минути. След това поставете в подмазана с олио тава и отгоре подредете обеления и нарязан на кръгчета лук.
Разбийте яйцата и прясното мляко с помощта на миксер (на средна скорост), подправете сместа на вкус и с нея залейте рибата. Изпечете за около 20 минути във фурната при 180 градуся.
Измийте домата, нарежете го на тънки кръгчета, които подредете върху вече запечения лук. Поръсете с настърган кашкавал и върнете ястието във фурната, докато на повърхността се образува апетитна коричка.
Поднесете го с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Снимка: povarenki.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл 850325
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БАРЛИЙНС ТОТАЛ ОМЕГА капсули * 90
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Предястие от кашкавал с рулца от раци и чесън
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Пилешки терин със зеленчуци
Коментари към Риба на фурна с млечно-яйчена заливка и кашкавалена коричка