Гренадир

Полезни свойства на гренадира:
Гренадирът е богат на следните витамини и минерали: витамин PP - 32,5 %, фосфор - 18,8 %, йод- 33,3 %, хром - 110 %, кобалт - 200 %.
Месото на гренадира е крехко и вкусно. То има бял цвят с лек розов оттенък, плътна, но не суха консистенция, лек сладникав вкус.
Черният дроб на тази риба е по–богат на мазнини, отколкото черният дроб на треската. Гренадирът няма специфичната миризма на риба, отнася се към нетлъстите риби и към тези с ниско съдържание на протеини. В месото има достатъчно вода, затова е крехко.
Трябва да знаем, че всяка морска риба е изключително полезна за нашия организъм. В нея се съдържа голямо количество витамини, минерали и микроелементи. Плюс това, наличният йод е необходим за всички хора, особено за деца и стари хора. В месото на рибата има фосфор и калций, които са полезни за изграждането на костно–мускулната система.
Рибата се усвоява от организма много по–лесно, отколкото месото на други животни, затова се препоръчва на тези, които се нуждаят от диета или лека храна, също при отпадналост след боледуване.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 85.0 мл. |
Белтък | 13.2 гр. |
Мазнини | 0.8 гр. |
Въглехидрати | 0.0 гр. |
Калории | 60 кал. |
Витамини и минерали
витамин РР; фосфор, йод, хром, кобалт |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СТАТИЯТА е свързана към
- Риба и морски продукти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба в лимонено-сметанов сос
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Риба в медена марината с чесън на фурна
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Учени: Златните рибки помнят събития случили се преди 5 месеца
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
Коментари към Гренадир