Филе от риба в хрупкава панировка с бира

Необходими продукти:
За панировката:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша царевично нишесте
- 340 милилитра бира
- 1 яйце, леко разбито
- 1 чаена лъжичка сол
За рибата:
- 700 грама рибни филета
- сол и прясно смлян черен пипер
- олио за тигана
Начин на приготвяне:
- Смесете брашното, царевичното нишесте, бирата, яйцето и солта в средно голяма купа.
- Разбъркайте добре до гладка консистенция, покрийте купата и охладете за около 20 минути.
- Загрейте олио в тиган на средно силен огън.
- Леко подсушете рибните филета и ги подправете със сол и черен пипер.
- Потопете в бирената панировка, отцедете излишъка и изпържете в продължение на 5 минути до златист цвят от двете страни.
- Прехвърлете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
- Поднесете панираните рибни филета топли, гарнирани с лимонови резени, салата от зеле, картофки или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимка: bigoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 180
Безплатна доставка за България!КОЛАГЕН ШОТ саше * 15 ТИЕНС
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Филе от риба в хрупкава панировка с бира