Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки

Необходими продукти:
1/2 килограм калмари
2 чаени чаши хлебни трохи
1/2 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша ядки по ваш избор
1-2 яйца
олио за пържене
вода и сол по ваша преценка
Начин на приготвяне:
Почистете калмарите, "одерете" ги, измийте, подсушете и нарежете на кръгчета.
Нарежете ядките и ги смесете с хлебните трохи.
Разбийте яйцето с лъжица олио, налейте мъничко вода и сложете сол на вкус.
Оваляйте калмарите в брашното, след това потопете в яйцето, накрая - в сухата смес от ядки и трохи.
Изпържете ги в голямо количество нагорещено олио.
Може да поднесете и топли, и студени.
Добър апетит!
Снимка: ihostess.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Пилешки дробчета в яйчена панировка
- Панирано пилешко филе на фурна
- Панирани рулца от раци с кашкавал и чесън
Коментари към Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки