Пилешки дробчета в яйчена панировка

Необходими продукти:
500 грама пилешки дробчета
50 милилитра олио
1 яйце
1/2 супена лъжица брашно
1/4 чаена лъжица смлян черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте дробчетата, почистете ги от излишните мазнина и ципи, разрежете на две части. Оцедете течността с помощта на гевгир, подсушете ги и подправете със сол и смлян черен пипер.
Разбийте яйцето с щипка сол, прибавете брашното и разбъркайте сместа до еднородност.
След това потопете всяко дробче в яйчената панировка и изпържете от двете страни в нагорещеното олио (за около 5-7 минути).
Готовите изваждайте върху хартия, която ще поеме излишната мазнина.
Поднесете предястието горещо.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Предястие от пилешки дробчета с ябълки и чесън
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Панирани хапки моцарела
- Зеленчуков пудинг с прясно мляко
- Мариновани пилешки хапки
- Хрупкави пилешки пръчици с бадеми
- Панирани печени равиоли
- Картофени прасковки
Коментари към Пилешки дробчета в яйчена панировка