Пилешки дробчета в яйчена панировка
Необходими продукти:
500 грама пилешки дробчета
50 милилитра олио
1 яйце
1/2 супена лъжица брашно
1/4 чаена лъжица смлян черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте дробчетата, почистете ги от излишните мазнина и ципи, разрежете на две части. Оцедете течността с помощта на гевгир, подсушете ги и подправете със сол и смлян черен пипер.
Разбийте яйцето с щипка сол, прибавете брашното и разбъркайте сместа до еднородност.
След това потопете всяко дробче в яйчената панировка и изпържете от двете страни в нагорещеното олио (за около 5-7 минути).
Готовите изваждайте върху хартия, която ще поеме излишната мазнина.
Поднесете предястието горещо.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пилешки дробчета с лук
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Панирани зелени домати
- Панирани топченца катък
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Пилешки дробчета в яйчена панировка