Панировката - гаранция за вкусни ястия
Вкусът, ароматът и външният вид на много от любимите ни ястия може да се промени с помощта на различни панировки. Предлагаме ви няколко интересни и лесни варианта, които дават отлични резултати. Остава само да експериментирате.
Сусам
Сусамово семе може да използвате при пърженето на парченца месо, риба, ябълки, банани, круши. То ще придаде на ястието ориенталски чар и страхотен вкус.
Настъргани моркови
Настържете моркови, изсушете във фурната и сте готови. По-сполучливо се получава, ако преди да оваляте продукта в получените стружки, го потопите в яйце.
Ядки
Панировката от орехи и изобщо от ядки придава на храната апетитен вид, подобряват се вкуса и аромата, но и ястието става по-засищащо. Смелете избраните ядки и оваляйте в тях месото, например.
Овесени ядки
Овесени ядки или трици, също трици от елда идеално допълват рибените ястия. Необходимо е да оваляте парчетата риба в брашно, след това да потопите в яйце и накрая в триците.
Грис
Такава "обвивка" е подходяща за паниране на морски продукти, пилешко месо и зеле. Оваляйте ги първо в брашно, после потопете в олио (или в разбито яйце) и поръсете с грис.
Солени крекери и чипсове
Панировката от натрошени солени крекери или чипс ще промени вкуса на кюфтетата, ноазетите и на парченцата крехко пилешко филе.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
КОПРИВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Вина и сирена - кое с какво?
- Видове неврони
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Психотерапия: видове и особености
- Гозбите на бабите по света - Първа част
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
Коментари към Панировката - гаранция за вкусни ястия