Панировката - гаранция за вкусни ястия
Вкусът, ароматът и външният вид на много от любимите ни ястия може да се промени с помощта на различни панировки. Предлагаме ви няколко интересни и лесни варианта, които дават отлични резултати. Остава само да експериментирате.
Сусам
Сусамово семе може да използвате при пърженето на парченца месо, риба, ябълки, банани, круши. То ще придаде на ястието ориенталски чар и страхотен вкус.
Настъргани моркови
Настържете моркови, изсушете във фурната и сте готови. По-сполучливо се получава, ако преди да оваляте продукта в получените стружки, го потопите в яйце.
Ядки
Панировката от орехи и изобщо от ядки придава на храната апетитен вид, подобряват се вкуса и аромата, но и ястието става по-засищащо. Смелете избраните ядки и оваляйте в тях месото, например.
Овесени ядки
Овесени ядки или трици, също трици от елда идеално допълват рибените ястия. Необходимо е да оваляте парчетата риба в брашно, след това да потопите в яйце и накрая в триците.
Грис
Такава "обвивка" е подходяща за паниране на морски продукти, пилешко месо и зеле. Оваляйте ги първо в брашно, после потопете в олио (или в разбито яйце) и поръсете с грис.
Солени крекери и чипсове
Панировката от натрошени солени крекери или чипс ще промени вкуса на кюфтетата, ноазетите и на парченцата крехко пилешко филе.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- 7 тренировъчни грешки, водещи до болки в коленете
- Вижте как да навивате ръкавите на ризата си по най-бързия и естетичен начин (инфографика)
- Как да тренирате при хипотироидизъм и тиреоидит на Хашимото
- Видове неврони
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
Коментари към Панировката - гаранция за вкусни ястия