Задушени пилешки дробчета със спанак и вино
Необходими продукти:
- 500 грама пилешки дробчета
- 2-3 меки домата
- 1-2 глави лук
- 2 моркова
- 100 милилитра червено вино
- 2 дафинови листа
- 150 грама пресен спанак
- сол и черен пипер на вкус
- 5 грама кимион
- олио за запръжка
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и сварете дробчетата. Прецедете ги и заделете една чаена чаша от бульона им. В дълбок тиган запържете нарязани на ситно лук, домати, моркови и подправете със сол, кимион и черен пипер на вкус.
Прибавете карантията, налейте виното, сложете дафиновите листа и спанака. Задушете и оставете сместа да къкри на слаб огън до готовност. Поднесете ястието топло, поръсено с пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: m.sishebo.co.za
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕКТАМИКС pH АЛКАЛИЗАТОР 400 г
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г 67048
НовАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Пилешки дробчета с лук
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Царевична запеканка със спанак
- Свинско със спанак и сметана
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Салати от булгур и спанак
Коментари към Задушени пилешки дробчета със спанак и вино