Задушени пилешки дробчета със спанак и вино

Необходими продукти:
- 500 грама пилешки дробчета
- 2-3 меки домата
- 1-2 глави лук
- 2 моркова
- 100 милилитра червено вино
- 2 дафинови листа
- 150 грама пресен спанак
- сол и черен пипер на вкус
- 5 грама кимион
- олио за запръжка
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и сварете дробчетата. Прецедете ги и заделете една чаена чаша от бульона им. В дълбок тиган запържете нарязани на ситно лук, домати, моркови и подправете със сол, кимион и черен пипер на вкус.
Прибавете карантията, налейте виното, сложете дафиновите листа и спанака. Задушете и оставете сместа да къкри на слаб огън до готовност. Поднесете ястието топло, поръсено с пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: m.sishebo.co.za
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Рулца от патладжани с плънка от пилешки дробчета
- Фритата с бекон и спанак
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Пилешки дробчета с ориз на фурна
- Пилешки дробчета с лук
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Пилешки дробчета в карамелен сос от мед и червено вино
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
Коментари към Задушени пилешки дробчета със спанак и вино