Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце

Необходими продукти:
- 200 грама кисело мляко
- 4 супени лъжици зехтин
- 500 грама пресен спанак
- 100 грама прясно (неузряло) сирене или кашкавал
- 1 яйце
- 2 супени лъжици брашно
- 3 стръка магданоз
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тиган, добавете брашното и бъркайте енергично в продължение на минута. След това сложете тънко нарязания спанак в съда, разбъркайте старателно и гответе 1 минута. След това налейте 1/2 чаена чаша вода, подсолете и изчакайте сместа да кипне. Намалете температурата на котлона и гответе 5 минути.
Разбийте яйцето с киселото мляко, добавете накълцания магданоз и при непрекъснато бъркане налейте сместа в съда при спанака. Нека кашата заври още веднъж и веднага я свалете от котлона.
Настържете сиренето/кашкавала и с него поръсете ястието, след като разпределите порциите в чинии.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Царевична запеканка със спанак
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Зелен ориз със зехтин и чесън
- Солени мъфини с тиквички и спанак
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Пилешки пай със спанак и кори за баница
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
Коментари към Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце