Жулиен с калмари
Необходими продукти:
3-4 калмара
2 шепи гъби (може сушени)
1 глава лук
майонеза
заквасена сметана
кашкавал
Начин на приготвяне:
Почистете калмарите (замразени се почистват по-лесно), нарежете ги на ивици. Обелете лука, нарежете го ситно, гъбите сварете.
Изпържете така подготвените продукти заедно за 2-3 минути (не повече, защото калмарите ще станат като гумени).
В стъклена огнеупорна форма с високи стени (или друг подходящ съд) сложете изпържената смес. Залейте с комбинация от майонеза и заквасена сметана в съотношение 1:1 и поръсете всичко с настърган кашкавал.
Изпечете ястието във фурната в продължение на около 5 минути от момента на завиране.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Пиле Жулиен със сос Бешамел
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
Коментари към Жулиен с калмари