Жулиен с калмари

Необходими продукти:
3-4 калмара
2 шепи гъби (може сушени)
1 глава лук
майонеза
заквасена сметана
кашкавал
Начин на приготвяне:
Почистете калмарите (замразени се почистват по-лесно), нарежете ги на ивици. Обелете лука, нарежете го ситно, гъбите сварете.
Изпържете така подготвените продукти заедно за 2-3 минути (не повече, защото калмарите ще станат като гумени).
В стъклена огнеупорна форма с високи стени (или друг подходящ съд) сложете изпържената смес. Залейте с комбинация от майонеза и заквасена сметана в съотношение 1:1 и поръсете всичко с настърган кашкавал.
Изпечете ястието във фурната в продължение на около 5 минути от момента на завиране.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Пиле Жулиен със сос Бешамел
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
Коментари към Жулиен с калмари