Жулиен с калмари

Необходими продукти:
3-4 калмара
2 шепи гъби (може сушени)
1 глава лук
майонеза
заквасена сметана
кашкавал
Начин на приготвяне:
Почистете калмарите (замразени се почистват по-лесно), нарежете ги на ивици. Обелете лука, нарежете го ситно, гъбите сварете.
Изпържете така подготвените продукти заедно за 2-3 минути (не повече, защото калмарите ще станат като гумени).
В стъклена огнеупорна форма с високи стени (или друг подходящ съд) сложете изпържената смес. Залейте с комбинация от майонеза и заквасена сметана в съотношение 1:1 и поръсете всичко с настърган кашкавал.
Изпечете ястието във фурната в продължение на около 5 минути от момента на завиране.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Коментари към Жулиен с калмари