Бадемови пилешки жулиени

Необходими продукти за две порции:
- 400 грама пилешко филе, нарязано на жулиени
- 30 грама печени бадеми
- 30 грама масло
- 20 милилитра соев сос
- сол и черен пипер
- 20 грама кетчуп
- 3 капки сос табаско
- 1 чаена лъжичка течен карамел
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица царевично брашно
Начин на приготвяне:
Загрейте тиган, разтопете и сгорещете маслото, в което запържете пилешките жулиени. Подправете ги със сол и черен пипер. След готовност отцедете и сложете месото в плато. В същата мазнина сотирайте бадемите и прибавете кетчупа, соевия сос, табаското, карамела и царевичното брашно. Разбъркайте докато сосът се сгъсти и подправете жулиените с него. Поднесете ястието топло и му се насладете. По желание може да поднесете с гарнитура от сварен бял ориз.
Добър апетит!
Източник: tapitasypostres.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Жулиен в легло от картофи
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
Коментари към Бадемови пилешки жулиени