Бадемови пилешки жулиени
Необходими продукти за две порции:
- 400 грама пилешко филе, нарязано на жулиени
- 30 грама печени бадеми
- 30 грама масло
- 20 милилитра соев сос
- сол и черен пипер
- 20 грама кетчуп
- 3 капки сос табаско
- 1 чаена лъжичка течен карамел
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица царевично брашно
Начин на приготвяне:
Загрейте тиган, разтопете и сгорещете маслото, в което запържете пилешките жулиени. Подправете ги със сол и черен пипер. След готовност отцедете и сложете месото в плато. В същата мазнина сотирайте бадемите и прибавете кетчупа, соевия сос, табаското, карамела и царевичното брашно. Разбъркайте докато сосът се сгъсти и подправете жулиените с него. Поднесете ястието топло и му се насладете. По желание може да поднесете с гарнитура от сварен бял ориз.
Добър апетит!
Източник: tapitasypostres.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Бадемови пилешки жулиени