Жулиен от сушени бели гъби
Необходими продукти:
200 грама сушени бели гъби
1 глава лук
3 супени лъжици заквасена сметана
кашкавал на вкус
масло на вкус
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Преди да започнете с направата на ястието, залейте гъбите със студена вода и оставете да престоят в нея 2 часа. След това отцедете течността, изплакнете гъбите и ги сложете да се варят в чиста подсолена вода в продължение на 5 - 10 минути.
Изсипете в гевгир, за да се оттече водата.
Обелете и нарежете лука. Изпържете го до златисто в нагорещеното масло. Добавете гъбите, сметаната и овкусете със сол, пипер и други подправки по избор. Нека всичко се задушава около 8 - 10 минути, като разбърквате периодично.
Прехвърлете сместа в гювече, поръсете с настърган кашкавал и поставете ястието да се запече в предварително загрята фурна.
Може да поднесете с нарязан магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Жулиен от сушени бели гъби