Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле Жулиен със сос Бешамел

Пиле Жулиен със сос Бешамел

Пиле Жулиен със сос Бешамел - изображение

Необходими продукти

За Жулиена:

  • 5 пилешки долни бутчета
  • 250 грама бели гъби
  • 2 глави лук
  • 50 грама кашкавал
  • 50 грама краве масло
  • сол, черен пипер на зърна

За соса Бешамел:

  • 2 чаени чаши прясно мляко или течна сметана
  • 50 грама краве масло
  • 50 грама брашно
  • сол, индийско орехче, черен пипер (смлян)


Начин на приготвяне:

Измийте пилешките долни бутчета, сварете ги до полуготовност в подсолена вода, в която сложете няколко зърна черен пипер.

Докато месото се вари, нарежете ситно лука и почистените бели гъби, след което ги изпържете в маслото. Готовата смес изсипете в купа и смесете с пилешкото (нарязано), щом се свари.


Сосът Бешамел

Разтопете маслото в подходящ съд, изсипете в него брашното и го изпържете, докато придобие златист цвят. След това на тънка струя налейте прясното мляко, като разбърквате добре. Подправете със смлян черен пипер, настъргано индийско орехче и сол.

Изчакайте 5-7 минути, за да се сгъсти сосът, като не забравяте да го разбърквате периодично.

 

Изсипете гъбите с лука и пилешкото в намазнени порционни купички, полейте със соса и поръсете с кашкавала.

Поставете Жулиена за 5 минути във фурната на 180 градуса, след това още 2-3 минути на грил функция, за да се образува златиста коричка.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womanadvice.ru
Снимка: everydayme.ru

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти