Пиле Жулиен със сос Бешамел
Необходими продукти
За Жулиена:
- 5 пилешки долни бутчета
- 250 грама бели гъби
- 2 глави лук
- 50 грама кашкавал
- 50 грама краве масло
- сол, черен пипер на зърна
За соса Бешамел:
- 2 чаени чаши прясно мляко или течна сметана
- 50 грама краве масло
- 50 грама брашно
- сол, индийско орехче, черен пипер (смлян)
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките долни бутчета, сварете ги до полуготовност в подсолена вода, в която сложете няколко зърна черен пипер.
Докато месото се вари, нарежете ситно лука и почистените бели гъби, след което ги изпържете в маслото. Готовата смес изсипете в купа и смесете с пилешкото (нарязано), щом се свари.
Сосът Бешамел
Разтопете маслото в подходящ съд, изсипете в него брашното и го изпържете, докато придобие златист цвят. След това на тънка струя налейте прясното мляко, като разбърквате добре. Подправете със смлян черен пипер, настъргано индийско орехче и сол.
Изчакайте 5-7 минути, за да се сгъсти сосът, като не забравяте да го разбърквате периодично.
Изсипете гъбите с лука и пилешкото в намазнени порционни купички, полейте със соса и поръсете с кашкавала.
Поставете Жулиена за 5 минути във фурната на 180 градуса, след това още 2-3 минути на грил функция, за да се образува златиста коричка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womanadvice.ru
Снимка: everydayme.ru
Коментари към Пиле Жулиен със сос Бешамел