Жулиен в легло от картофи
Необходими продукти:
300 грама гъби
10 картофа
2 глави лук
1 чаша сметана
2 с. л. брашно
50 грама масло
100 грама кашкавал
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, нарежете ги на кубчета и изпържете в маслото до полуготовност. Лука нарежете на полукръгчета, прибавете го към гъбите, за да се запържи и той, посолете, подправете с пипер. Когато всичко е готово, прибавете брашното и разбъркайте. Веднага след като се убедите, че брашното се е разтворило и не са се образували бучки при гъбите, сложете и сметаната (каквато предпочитате).
Измийте картофите и ги разрежете на половина. С помощта на чаена лъжица издълбайте вътрешността им, за да се получат картофени "купички", които подредете в тава. Напълнете ги с плънката от гъби и сложете във фурната за 30 минути при 200 градуса. След това извадете, поръсете с настъргания кашкавал и върнете да се изпекат до пълна готовност (още около 20 минути). Готовите жулиени трябва да са покрити с апетитна кашкавалена коричка, а картофите да са златисти.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Пиле Жулиен със сос Бешамел
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
Коментари към Жулиен в легло от картофи