Жулиен с пилешко и домати

Необходими продукти:
400 грама печурки
400 грама пилешки гърди
4 супени лъжици масло
2 глави лук
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици растителна мазнина
300 милилитра готварска сметана с масленост 20%
1 супена лъжица доматен сос/пюре
1 нарязан на кръгчета домат
200 грама кашкавал
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и пилешкото филе на тънки сламки. Изпържете ги поотделно в масло, подправете със сол и смлян черен пипер.
Лука обелете, нарежете ситно и изпържете до омекване в олиото. След това прибавете брашното, разбъркайте и изчакайте да придобие златист цвят. Тогава постепенно налейте на тънка струя сметаната, без да спирате да бъркате. Сместа около 30 секунди и сложете доматеното пюре.
Разпределете гъбите и месото в подходящи съдове, полейте със соса и сложете по кръгче домат върху всяка порция и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете ястието в загрята до 180 градуса фурна, докато кашкавалът се запече и зачерви.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Гъби портобело
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Гъбено песто с орехи и пармезан
Коментари към Жулиен с пилешко и домати