Пилешко филе с гъби в сметанов сос
Необходими продукти:
- 3 броя пилешки гърди, разполовени и леко изтънени
- 1/4 чаена чаша брашно от тапиока
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица масло
- 200 грама гъби, нарязани на филийки
- 4 скилидки чесън, пресовани или настъргани на ситно
- 1/2 чаена чаша бяло вино
- 1/4 чаена чаша кокосова сметана
- пресен магданоз, ситно нарязан
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- В дълбока чиния смесете брашното от тапиока, солта и черния пипер. Разбъркайте.
- Оваляйте пилешките пържоли, отърсете излишъка и ги запържете в зехтина за около 4 минути от всяка страна до златист цвят.
- Извадете ги в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
- Добавете маслото в тигана и сотирайте гъбите и чесъна с щипка сол за около 2 минути.
- Прибавете кокосовата сметана и бъркайте, докато се разтопи.
- Върнете пилешките филета обратно в тигана, заедно с отделилите се сосове.
- Отдръпнете от котлона, поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: wickedspatula.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Ливадна виолетка
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
Коментари към Пилешко филе с гъби в сметанов сос