Оризова запеканка с пилешки гърди и гъби

Необходими продукти:
300 грама ориз
2 сладки чушки
1 глава лук
2 супени лъжици замразен зелен грах
600 милилитра пилешки бульон
3 супени лъжици зехтин
300 грама пилешки гърди
200 грама гъби
150 грама заквасена сметана
3 яйца
150 грама кашкавал
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, гъбите и чушките. Изпържете ги по отделно.
Сварете ориза в бульона или в подсолена вода (за около 10 минути), след това го измийте със студена.
Пилешкото филе нарежете на парчета, изпържете ги, овкусете с подправки по избор.
Смесете зеленчуците, ориза, гъбите и месото, разбъркайте всичко добре.
Смесете сметаната, яйцата и половината от кашкавала (настърган) и прибавете получения сос при останалите продукти. Разбъркайте и изсипете в подмазана с масло подходяща тава. Поръсете с останалия настърган кашкавал и поставете ястието във фурната за около 25 минути при температура от 200 градуса.
Запеканката е готова.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БЕТИНА БАРТИ УЛТРА ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ОРИЗОВО МЛЯКО И ВАНИЛОВ ЦВЯТ 400 мл
МАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 720 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Полската сърнела
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Бяла сърнела
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Полска печурка, Червенушка
- Ливадна виолетка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
Коментари към Оризова запеканка с пилешки гърди и гъби