Оризова запеканка с пилешки гърди и гъби
![Оризова запеканка с пилешки гърди и гъби - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/orizova-zapekanka-s-pileshki-gurdi-i-gubi.jpg)
Необходими продукти:
300 грама ориз
2 сладки чушки
1 глава лук
2 супени лъжици замразен зелен грах
600 милилитра пилешки бульон
3 супени лъжици зехтин
300 грама пилешки гърди
200 грама гъби
150 грама заквасена сметана
3 яйца
150 грама кашкавал
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, гъбите и чушките. Изпържете ги по отделно.
Сварете ориза в бульона или в подсолена вода (за около 10 минути), след това го измийте със студена.
Пилешкото филе нарежете на парчета, изпържете ги, овкусете с подправки по избор.
Смесете зеленчуците, ориза, гъбите и месото, разбъркайте всичко добре.
Смесете сметаната, яйцата и половината от кашкавала (настърган) и прибавете получения сос при останалите продукти. Разбъркайте и изсипете в подмазана с масло подходяща тава. Поръсете с останалия настърган кашкавал и поставете ястието във фурната за около 25 минути при температура от 200 градуса.
Запеканката е готова.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
НЕОЛИПИДРА ФОРТЕ таблетки 240 мг * 30
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
НУКС СЪН ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН С НИСКО НИВО НА ЗАЩИТА SPF10 150 мл
ЦИКАТРИДИНА ТЕЧНА ПУДРА 120 мл NATURPHARMA
НовЗДРАВЕ УНИВЕРСАЛЕН ХИДРАТИРАЩ КРЕМ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Оризова запеканка с пилешки гърди и гъби